Virgil Popescu, discuţii cu firme din Emirate: Îi încurajez să investească în producerea energiei cu gaz
0Ministrul Energiei, Virgil Popescu a discutat duminică cu reprezentaţi ai companiilor Masdar şi Taqa despre investiţii în producerea de energie regenerabilă şi dezvoltarea infrastructurii de transport al energiei.
Oficialul i-a încurajat să facă investiţii şi în domeniul producerii energiei pe bază de gaze.
„Investiţii în producerea de energie regenerabilă şi în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei au fost principalele puncte pe care le-am discutat astăzi în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii companiei Masdar şi Taqa. Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Acesta a subliniat că reprezentanţii Masdar discută deja la nivel tehnic cu reprezentanţii Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiţii pentru a produce energie regenerabilă.
Totodată, vom beneficia şi de experienţa celor de la Taqa pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity şi cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României, a mai precizat oficialul din energie.
„Le-am transmis că îi încurajez să facă investiţii şi în unităţi pentru producerea energiei cu gaz natural. Parteneriatul România - EAU este aşezat pe baze solide şi se va consolida în viitorul apropiat", a punctat ministrul/
La întâlnire au mai participat Bogdan Badea - CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu - CEO Romgaz, George Agafiţei - consilier de stat Guvernul României şi ambasadorul României în EAU, Octavian Bădică.
Ministrul a avut duminică şi o întâlnire cu Geoffrey R. Pyatt, assistant secretary Bureau of Energy Resource, cu care a discutat despre ultimele evoluţii ale parteneriatului României cu SUA în domeniul energiei.
„Facem paşi importanţi înainte pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi în ceea ce priveşte SMR-urile. Am făcut un schimb de idei şi pe marginea situaţiei prezente pe piaţa energiei, dar şi cu privire la viitorul apropiat. Totodată, am analizat ultimele evoluţii cu privire la situaţia aprovizionării cu energie a Ucrainei şi Republicii Moldova. Parteneriatul dintre România, SUA şi Emiratele Arabe Unite este unul puternic în domeniul energiei", a scris ministrul pe reţeaua de socializare.