Vânzările de bilete la loto din China cresc pe fondul unei economii slabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna august, vânzările de bilete de loterie din China au ajuns la cel mai ridicat nivel din toate lunile de până acum în acest an, pe fondul îngrijorării opiniei publice cu privire la problemele economice, în urma unor luni de date preponderent sumbre, inclusiv în ceea ce privește șomajul în rândul tinerilor.

Vânzările de bilete la loto din China cresc pe fondul unei economiei slabe Foto Shutterstock
Vânzările de bilete la loto din China cresc pe fondul unei economiei slabe Foto Shutterstock

Vânzările de bilete de loterie la nivel național au crescut cu 53,6% în august față de anul precedent, ajungând la 52,96 miliarde de yuani, echivalentul a peste 7,2 miliarde de euro, a anunțat sâmbătă agenția oficială de știri Xinhua, citând date de la Ministerul de Finanțe din China. Numărul crescut de vânzări ar putea fi produsul situației economice precare din China.

În perioada ianuarie-august, s-au vândut bilete de loterie în valoare totală de 375,76 miliarde de yuani la nivel național, în creștere cu 51,6% față de anul precedent, conform datelor.

Vânzarea în creștere a biletelor de loterie a coincis cu luni de date economice în mare parte slabe, rata șomajului în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani atrăgând în special atenția factorilor de decizie politică.

Rata șomajului în rândul tinerilor din China a atins un nivel record de 21,3% în luna iunie, potrivit datelor oficiale.

Unii comentatori de pe rețelele de socializare au făcut legătura între creșterea bruscă a vânzărilor la loto din ultimele luni și îngrijorările economice tot mai mari ale tinerilor, dar și problemele economice înregistrate în China la acest moment.

Tinerii au mai multe șanse să câștige 5 milioane de yuani la loto decât să câștige 5 milioane de yuani din muncă”, a scris unul dintre ei pe popularul microblog chinez Weibo.

Biroul de statistică al țării a încetat brusc să mai publice statistica privind șomajul în rândul tinerilor în luna august, spunând că a fost suspendată deoarece oficialii au încercat să „optimizeze” metodologia de colectare a datelor, declanșând un val de critici pe rețelele sociale.

Simțindu-se afectați de costurile în creștere ale locuințelor și de încetinirea economiei, absolvenții fără loc de muncă au renunțat la orașele care, în mod tradițional, le-au oferit o treaptă spre bogăția clasei de mijloc.

La începutul acestui an, rețelele de socializare din China au fost împânzite de videoclipuri cu absolvenți de universitate fără loc de muncă care vizitau templele pentru a cere binecuvântarea zeilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite