Un nou distribuitor de energie electrică apare în piaţă: va deservi 40% dintre români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Energie electrica

Un nou distribuitor de energie electrică apare în piaţa din România, care va opera în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, reprezentând 40,7% din teritoriul României şi va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Electrica anunţă finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobţie a celor trei companii de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuţie Energie Electrică Romania SA (DEER).

Fuziunea prin absorbţie a societăţilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administraţie al Electrica S.A. în şedinţa din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

Prin fuziunea Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud şi a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuţie Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 judeţe, din trei zone geografice ale ţării, reprezentând 40,7% din teritoriul României şi va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori.

Astfel, Grupul Electrica a parcurs un pas important prin care se adaptează cerinţelor consumatorilor, oferindu-le servicii care să acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora.

“Prin implementarea fuziunii celor trei societăţi de distributie din cadrul Grupului se vor obţine beneficii pe termen mediu şi lung pentru toate părţile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum şi îmbunătăţirea performanţei operaţionale în vederea creşterii calităţii serviciilor oferite”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica SA.

DEER este responsabilă pentru distribuţia energiei electrice în următoarele judeţe: Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmboviţa, Brăila, Galaţi şi Vrancea.

La nivel regional, vor exista optsprezece sucursale, cu sediile în: Cluj-Napoca, Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Zalău, Braşov, Sibiu, Alba Iulia, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Ploieşti, Brăila, Galaţi, Buzău, Târgovişte şi Focşani.

Obiectivele principale ale strategiei definite pentru segmentul de distribuţie au în vedere optimizări pe trei dimensiuni: performanţa operaţională, calitatea serviciilor şi optimizarea costurilor la consumatorul final.

 La acestea se adaugă şi direcţiile strategice pe termen lung, axate pe dezvoltarea modelului de afaceri, coroborat cu pregătirea reţelelor de distribuţie pentru a face faţă provocărilor tranziţiei energetice.

Din anul 2014 până în prezent, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de  4,39 miliarde lei investiţi. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite