Transgaz: Lucrările la gazoductul Ungheni – Chişinău sunt în grafic. Termenul de finalizare este primul semestru din 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania naţională de transport de gaze Transgaz anunţă că lucrările de execuţie la gazoductul Ungheni – Chişinău sunt în grafic pe toate loturile, iar termenul de finalizare este semestrul I 2020.

Reacţia companiei vine după ce în presă au apărut mai multe articole care susţineau că gazoductul nu va fi dat în exploatare nici în 2020, ci abia în anul 2021.

Transgaz mai susţine că, până la finalizarea proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord–Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum şi a asigurării capacităţii de transport spre/dinspre Republica Moldova”, cu termen de finalizare anul 2021, capacitatea de transport prin Sistemul Naţional de Transport gaze naturale existent în România şi gazoductul Iaşi-Ungheni – Chişinău, dinspre ţara noastră spre Republica Moldova, va fi de 1,5 milioane mc/zi.

După finalizarea proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord–Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum şi a asigurării capacităţii de transport spre/dinspre Republica Moldova”, capacitatea de transport dinspre România spre Republica Moldova, va fi de 1,5 până la 2,2 miliarde mc/an aşa cum s-a convenit cu autorităţile guvernamentale din Republica Moldova, respectiv de 4 până la 6 milioane mc/zi, afirmă reprezentanţii Transgaz.

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT).

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite