Teodorovici: Versiunea revizuită a acordului de parteneriat pentru cadrul financiar 2014-2020 va fi transmisă Comisiei Europene zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Versiunea revizuită a acordului de parteneriat pentru cadrul financiar 2014-2020 va fi transmisă zilele acestea Comisiei Europene, iar documentul va fi aprobat la finalul lunii august, începutul lunii septembrie, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

"Acordul de parteneriat a fost transmis Comisiei Europene în mod formal, iar instituţia a transmis anumite sugestii pe marginea documentului. Am discutat săptămâna aceasta în Guvern asupra modului în care vom răspunde la aceste sugestii. În aceste zile, se va transmite oficial versiunea revizuită, astfel încât, aşa cum spunea purtătorul de cuvânt al comisarului european Johannes Hahn, ieri (joi - n.r.), acest document va putea fi semnat cu România la finalul lunii august, început de septembrie", a declarat Teodorovici, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, se pot da finanţări din următorul cadru financiar şi înainte de aprobarea acestui acord de către Comisia Europeană şi a documentelor referitoare la programele operaţionale sectoriale.

Ministrul a mai spus că programele operaţionale sunt, de asemenea, în forma finală, iar la începutul lunii iulie vor fi transmise formal Comisiei Europene pentru aprobare.

"Suma totală alocată mediului privat în ansamblu depăşeşte patru miliarde de euro, pentru IMM-uri 3,2-3,3 miliarde de euro - este suma direct acordată acestui sector al economiei", a precizat ministrul Teodorovici.

În ceea ce priveşte ţinta de absorbţie pentru acest an, ministrul Teodorovici a spus că suma va depăşi valoarea de anul trecut, de 3,5 miliarde de euro.

"România, din nou, nu va pierde niciun euro, va fi din nou pe primul loc în Uniunea Europeană, iar anul viitor vom ajunge la 80% din actualul cadru financiar. Pe următorul cadru financiar ne vom bate de la egal la egal cu celelalte state membre, iar ţinta de absorbţie este de 100%", a subliniat el.

Mai puteţi citi:

Cererile de finanţare prin PNDR în perioada 2014-2020 se vor putea depune şi online. Ce paşi trebuie urmaţi

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă că va primi on-line cererile de finanţare ale investitorilor în agricultură prin intermediul portalului apdrp.ro.

Agricultorii brăileni nu se înghesuie să îşi vizeze carnetele de rentă viageră

Agricultorii brăileni nu prea se grăbesc să îşi vizeze carnetele de rentă viageră agricolă. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Brăila a anunţat că doar jumătate din potenţialii beneficiari ai rentei viagere din judeţul Brăila au venit la sediul local al agenţiei pentru a-şi viza carntetele.

A fost sau n-a fost România grânarul Europei? Cum se măsluiau în comunism producţiile pentru planul cincinal şi unde ajungeau cerealele de la noi

Între goana pentru export şi propaganda comunistă, producţiile raportate pe vremea lui Ceauşescu ajungeau să depăşească, în cifre, chiar şi recordurile mondiale. Totuşi, era România cu adevărat grânarul Europei? Şi dacă da, cu ce preţ? Unii oameni spun că statisticile erau complet modificate, în timp ce alţii îşi amintesc cu ce eforturi se atingeau planurile.

Judeţul Teleorman, de la grânarul ţării, la speranţele puse în investitorii chinezi

Teleormanul se număra printre grânarii ţării în urmă cu trei decenii. De la poziţiile fruntaşe obţinute în domeniul agricol în întrecerile pe ţară , din vremea fostului regim, judeţul a ajuns să ocupe poziţii ruşinoase în majoritatea statisticilor economice actuale. Reforma agrară, după anii 90, s-a dovedit un proces prea costisitor pentru ţăranul de rând din Teleorman şi unul păgubos pentru judeţ. Speranţele se pun acum în investitori.

Agricultura României în anul 2013: producţii maxime, randamente minime

Recoltele de cereale, fructe şi legume obţinute de agricultori au ajuns anul trecut la niveluri-record, dar raportate la suprafeţele cultivate suntem la coada clasamentelor europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite