Teodorovici, acuzat că este spion rus. Cîţu susţine că face parte din conducerea unei bănci controlate de Putin care va finanţa Fondul Suveran

Teodorovici, acuzat că este spion rus. Cîţu susţine că face parte din conducerea unei bănci controlate de Putin care va finanţa Fondul Suveran

Liberalul Florin Cîţu îl acuză de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, de „trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici”, susţinând că înainte de a da „ordonanţa comunistă 114” ar fi făcut „o escală” la Moscova, pentru a pune la punct modalitatea prin care Banca Internaţională de Investiţii, controlată de Putin, va finanţa Fondul Suveran.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici. Acest om, care atenţie este minstrul de finanţe al României şi în acest moment conduce şedinţele ECOFIN, a gândit şi plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancţiunilor UE şi SUA dar îşi continuă expansiune mascată economică în vederea susţinerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă. Împreună cu şeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu (Vladimir-n.red.) Putin şi V. (Viktor-n.red.) Orban o reţea care trădează în mod evident interesele României şi parteneriatele din care România face parte”, scrie senatorul pe pagina sa de Facebook.
 
Cîţu susţine că în contextul sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA şi UE, Eugen Teodorovici a devenit, printr-o hotorâre a Guvernului, guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii de la Moscova.
 
“Este Eugen Teodorovici spion rus? Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII). Banca cu sediul la Moscova, controlată de Putin. România a rămas acţionar al acestei bănci înfiinţate de comunişti, iar în 2018 a majorat participaţia cu 4 milioane de euro. La o zi, guvernul a executat imediat ordinul ruşilor, după întâlnirea lui Teodorovici cu Preşedintele BII, guvernul României aprobă Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor şi Consiliul Directorilor Băncii Internaţionale de Investiţii şi în Consiliul Băncii Internaţionale de Cooperare Economică. Prin această hotărâre, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii”, a adăugat Cîţu.
 
Redăm integral postarea senatorului:
  
 “Art. 1. Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii este ministrul finanţelor publice, …” 
  
Interesant nu? Exact la o zi după întâlnirea cu Preşedintele BII, Teodorovici intră în conducerea acestei bănci prin decizia Guvernului de la Bucureşti şi a lui Dragnea. 
  
Nu este tot. Acum o să va prezint dovada că Eugen Teodorovici i-a minţit pe români şi din punctul meu de vedere a trădat interesele României, ale UE şi ale SUA în relaţia cu Rusia. 
  
În timpul întâlnirii din 14 Noiembrie s-a discutat şi despre mutarea sediului BII la Budapesta. Decizie susţinută de Dragnea. 
  
Dar s-a mai discutat ceva. Agenda întâlnirii Conducerii BII din decembrie 2018. 
  
Acum ATENŢIE mare! 
  
Întâlnirea a avut loc între 3 şi 4 decembrie în staţiunea de lux Varadero din…. CUBA! Sunt sigur că acum aţi înţeles. 
  
Eugen Teodorovici a mers în Cuba pentru a fi prezent la această întâlnire. Escala la Moscova a fost doar pentru a lua mandatul de la ruşi? I s-a spus ce să voteze şi cum? 
  
Eugen Teodorovici i-a minţit pe români. 
  
De ce a ascuns Eugen Teodorovici faptul că a participat la această întâlnire? Cum de la câteva zile după ce a venit în ţara a dat OUG 114 care a distrus întreagă economie şi de care au profitat doar ruşii? 
  
Acum aveţi scenariul complet, diabolic şi dăunător pentru România şi UE, prin care un grup organizat condus de Dragnea a vândută ţara ruşilor. 
  
Şi mare atenţie. Această bancă va fi principalul partener şi finanţator al FSDI, aşa cum a promis Teodorovici la întâlnirea de la Varadero. 
  
Astăzi, voi trimite toată documentarea mea în legătură cu acest subiect membrilor ECOFIN, comisarului Federica Mogherini, reprezentanţei CE şi ambasada SUA. 
  
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: