Palatul Ştirbey, scos la licitaţie pentru 7,9 milioane de euro

Palatul Ştirbey, scos la licitaţie pentru 7,9 milioane de euro

Palatul Ştirbey FOTO Shutterstock

Palatul Ştirbey a fost scos la vânzare de lichidator la un preţ de pornire de 7.950.000 de euro, potrivit unui anunţ public făcut de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey, notează Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Licitaţia publică este programată miercuri, 29 iunie, la sediul Euro Insol din Bucureşti, care a confirmat pentru Forbes că “există cel puţin un participant înscris la licitaţia pentru Palatul Ştirbey”. Înscrierea la licitaţie este condiţionată de achiziţionarea Caietului de sarcini (10.000 lei) şi de depunerea unei garanţii de participare de 20% din preţul de pornire.
 
Palatul Ştirbey din Buftea este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcţia sa a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al Ţării Româneşti, şi a durat până în anul 1863.
 
Parcul Ştirbey are o suprafaţă de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un superb lac interior şi deschidere către lacul Buftea.
 
FOTO Shutterstock 
 
Pe lângă terenul de 239.934 mp, ansamblul cuprinde Palatul cu o suprafaţă de 2.168 mp; sala multifuncţională Regina Maria (2.021 mp); Palatul mic (266 mp); Capelă domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tăttărescu (191 mp); Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny (107 mp) şi altele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările