Fermierii nemţi nu vor Olimpiada la ei acasă

Locuitorii din Műnchen refuză să-şi vândă terenurile dezvoltatorilor pentru crearea condiţiilor necesare desfăşurării Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018. Autorităţile germane sunt dispuse să investească peste un miliard de dolari pentru găzduirea Jocurilor Olimpice, în ciuda nemulţumirilor cetăţenilor din regiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei oraşe mari din lume candidează pentru dreptul de a organiza Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, decizia finală a Comitetului Olimpic Internaţional urmând să fie anunţată în iulie 2011. Astfel, Annecy din Franţa, München din Germania şi Pyeongchang din Coreea de Sud au înaintat oferte în acest sens, sperând că profiturile obţinute din turism vor compensa cheltuielile promise.

Însă organizarea unui eveniment de asemenea amploare implică investiţii majore din partea statului-gazdă, de la îmbunătăţirea infrastructurii pentru a asigura accesul cât mai rapid al turiştilor la respectiva locaţie, până la construirea de hoteluri pentru a face faţă cererilor de cazare.

Cu toate acestea, München ar putea fi scos din cursă chiar de propriii cetăţeni, care refuză să-şi vândă terenurile ce ar urma să fie amenajate pentru îndeplinirea acestor cerinţe.

„Locuim aici de 200 de ani. Nu-ţi poţi vinde căminul", a declarat Josef Glatz, fermier din Garmisch-Partenkirchen, citat de „The Wall Street Journal". Autorităţile locale vor să profite însă de această ocazie pentru a moderniza infrastructura şi turismul.

Din planul inţial elaborat de Charles Fessel, expert în industria turistică, fac parte construirea unui tunel pentru degajarea traficului, spa-uri, hoteluri de cinci stele, un cazino, un centru de convenţii şi amenajarea unui parc destinat practicării sporturilor de iarnă.

INVESTIŢII SUBSTANŢIALE

Astfel, investiţiile Germaniei s-ar ridica la 331 de milioane de dolari pentru dezvoltare imobiliară, 143 de milioane de dolari pentru un teren de hockey şi 743 de milioane de dolari pentru infrastructură.

Oferta francezilor din  Annecy prevede o alocare de 2,1 miliarde de dolari pentru asigurarea transportului şi a căilor de acces şi 419 milioane de dolari pentru construcţii, în timp ce autorităţile din Pyeongchang sunt dispuse să cheltuiască 695 de milioane de dolari pentru modernizarea transporturilor şi 443 de milioane de dolari pentru dezvoltare imobiliară.

Pentru a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din acest an, Canada a investit 3,8 miliarde de dolari în oraşul Vancouver, iar costurile totale de organizare s-au ridicat la 730 de milioane. Cu toate acestea, câştigurile au fost pe măsură, statul vânzând 1,6 milioane de bilete cu preţuri cuprinse între 22 şi 1.100 de dolari, iar numărul turiştilor a depăşit cu mult estimările iniţiale de 250.000. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările