Cîţu: Vreau să am Coaliţia de partea mea în această rectificare

Cîţu: Vreau să am Coaliţia de partea mea în această rectificare

Florin Citu cu Dan Barna, Kelemen si Stelian Ion FOTO Guvernul Romaniei

Premierul a declarat că proiectul de rectificare bugetară nu va fi aprobat în cazul în care nu va avea susţinerea colegilor din Coaliţie şi a precizat că îşi doreşte ca toţi să fie de acord.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sunt câteva lucruri peste care nu pot să trec şi nu pot să trec să avem un deficit mai mare de 7,16% din PIB, aş vrea să reducem, dar nu o să merg mai departe, este pus în dezbatere publică. O să avem şi un ministru al Finanţelor care vine, o să poată să discute, dar din punctul meu de vedere vreau să am Coaliţia de partea mea în această rectificare pentru că este vorba de proiecte pentru români, este vorba de banii românilor, e vorba de Coaliţie de guvernare şi de fiecare dată am fost cel care i-a adus la masă. Chiar dacă în spaţiul public s-au certat între ei, am încercat de fiecare dată să-i aduc la masă să găsim o soluţie”, a declarat premierul. 
 
Întrebat care este cifra corectă în ceea ce priveşte execuţia bugetară acolo unde există diferenţe între ce a transmis şi ce au raportat miniştrii public, el a precizat:  „cifra pe care eu am dat-o este verificată de Ministerul Finanţelor Publice". Întrebat dacă miniştrii au minţit, el a precizat că poate fi verificat raportul intersemestrial şi „acolo se vede clar execuţia”. 

Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu suma de 15,5 miliarde lei, cheltuielile se majorează cu 18,7 miliarde lei, iar deficitul se majorează cu suma de 3,22 miliarde lei, arată proiectul de ordonanţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, publicat vineri de Ministerul Finanţelor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările