Cât costă transportul cu taxi de la aeroport în centrul capitalelor lumii. Pe ce loc se află România

Cât costă transportul cu taxi de la aeroport în centrul capitalelor lumii. Pe ce loc se află România

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat preţurile pentru călătoriile cu taxiul de la aeroport către centrul oraşului pentru 140 de capitale din întreaga lume.

Bucureşti se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate oraşele analizate, iar costul (aprox. 10 EUR) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varşovia sau Tbilisi.
 
De obicei, cele mai mai preţuri din timpul unei călătorii se întâlnesc la achiziţionarea zborurilor sau a cazării. Totuşi, există multe cazuri în care costul biletului de avion este mai mic decât cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizăm până în centrul oraşului. Experţii momondo au alcătuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine călătorii cu taxiul de la aeroport pentru a îi ajuta pe turiştii români să îşi planifice mai exact bugetul pentru vacanţe. Au fost incluse şi distanţele de parcurs, pentru o imagine mai clară a duratei călătoriei şi a rezervărilor adiacente.
 

Top 10 cele mai mari tarife fixe echivalate în Euro pentru călătoriile cu taxiul:    

Oraş / Aeroport

Distanţa până în centrul oraşului

Tarif fix

Tokyo / Narita

71.5 km

200 EUR

Oslo

50 km

100 EUR

Reykjavik

49 km

100 EUR

Washington / Dulles

43 km

90 EUR

Monaco / Nice Côte d’Azur

30 km

90 EUR

Londra / Heathrow

27 km

90 EUR

Stockholm / Arlanda

40 km

60 EUR

Berna

12 km

60 EUR

Paris / Charles de Gaulle

30 km

55 EUR

Seoul / Incheon

60 km

50 EUR

 

Cele mai ieftine transferuri de la aeroport

Conform aşteptărilor, oraşele din vestul Europei lipsesc din acest clasament, preţurile cele mai mici regăsindu-se în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 EUR) şi Tunis  (3 EUR). Chişinău, capitala vecină, ocupă ultimul loc în clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oraş european din acest top dominat de locaţii din Africa.
 

Aeroport

Distanţa până în centrul oraşului

Tarif fix

Tashkent

7 km

2 EUR

Tunis

8 km

3 EUR

Dushanbe

8 km

3 EUR

Kathmandu / Tribhuvan

7 km

4 EUR

Bissau

9 km

4 EUR

Banjul

24 km

4 EUR

Brazzaville

3 km

5 EUR

Tegucigalpa

6 km

5 EUR

Victoria

10 km

5 EUR

Chişinău

13 km

5 EUR

 

Irina Ryabovol, PR manager pentru Europa de Est în cadrul momondo, comentează: „Desigur, distanţa nu este întotdeauna factorul cheie în stabilirea preţurilor serviciilor de taximetrie. Pentru aproximativ aceeaşi distanţă în cazul oraşelor Bucureşti şi Amsterdam, călătorii vor plăti tarife cu o diferenţă mai mare chiar de 4 ori în cel de-al doilea oraş, sau doar jumătate din preţul de acasă atunci când zboară către Antananarivo. În ceea ce priveşte costul serviciilor raportat la un kilometru, cele mai scumpe aeroporturi din Europa sunt cele din Berna, Luxemburg şi Copenhaga. Pentru a economisi, călătorii pot alege să comande o maşină online sau să se îndrepte către modalităţi de transport în comun, precum trenuri sau autobuze. Dacă oferta de transport public nu este satisfăcătoare, turiştii pot oricând să se grupeze cu alţi călători pentru a împărţi o cursă taxi către centrul oraşului.”
 
În ceea ce priveşte transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călătorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanţa: aprox. 17 EUR. Iaşi, Timişoara şi Sibiu sunt destinaţiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aprox. 4 EUR.
 

Aeroport

Distanţa până în centrul oraşului

Tarif fix

Bucureşti

16.5 km

10 EUR

Cluj Napoca

9 km

4.5 EUR

Timişoara

10 km

4 EUR

Iaşi

8 km

4 EUR

Constanţa

26 km

17 EUR

Craiova

7 km

5 EUR

Sibiu

3 km

4 EUR

 
Cele mai scumpe transferuri de la aeroport
 
Media preţului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale oraşelor respective este de 25 EUR, iar distanţa medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 EUR pentru o călătorie de aprox. 16.5 km.
 
Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul oraşului Tokyo şi costă echivalentul a 200 EUR. În Europa, preţul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul oraşului îl vor plăti turiştii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 EUR mai puţin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările