Aproape 1.000 de români infectaţi cu coronavirus la abatorul din Germania, cel mai mare focar din UE

Aproape 1.000 de români infectaţi cu coronavirus la abatorul din Germania, cel mai mare focar din UE

Aproape 1.000 de români care lucrează la abatorul de carne din Germania devenit cel mai mare focar de COVID al Europei au fost confirmaţi cu coronavirus, conform datelor transmise joi de Ministerul român de Externe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei lucrează 3.969 de cetăţeni români.

MAE transmite că la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück au fost confirmate 996 de cazuri COVID-pozitive în rândul lucrătorilor români.

„În continuarea informaţiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autorităţile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, transmite MAE.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română, precizează MAE.

De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului general al României la Bonn şi care a avut loc miercuri, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie.

În context, autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţie. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infectare cu coronavirus, majoritatea cazurilor vizând angajaţi ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective, adaugă sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările