VIDEO Angajaţii Dacia Mioveni au intrat în grevă spontană de frica roboţilor

VIDEO Angajaţii Dacia Mioveni au intrat în grevă spontană de frica roboţilor

Angajaţii de la Uzina Dacia din Mioveni au intrat în grevă spontană, marţi dimineaţă, de teamă că vor fi înlocuiţi cu roboţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora 10:00 dimineaţa, marţi, angajaţii din sectorul montaj-caroserie de la fabrica deţinută de Renault au oprit munca. Motivul este acela că oamenii sunt speriaţi că vor rămâne fără loc de muncă.

Surse citate de Universul Argeşean spun că 200 de salariaţi ar fi în această situaţie, aceştia urmând să fie înlocuiţi de roboţi industriali. Ei au fost asiguraţi că acest lucru nu se va întâmpla, cel puţin nu în curând.

Între timp, angajaţii şi-au reluat munca.

Dacia Mioveni are peste 14 mii de angajaţi şi a intrat într-un program serios de retehnologizare.

Chiar în această perioadă, producătorul a anunţat un transport agabaritic de utilaje din Portul Constanţa. Noile echipamente destinate secţiei de presaj vor fi instalate în perioada următoare.

Grupul Renault are în desfăşurare investiţii de 100 de milioane de euro la Mioveni, demarate în acest an. 25 de milioane de euro reprezintă un ajutor de stat.

Producţia ar urma să crească la peste 400 de mii de unităţi anual, iar cu ajutorul roboţilor va creşte productivitatea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările