Rabla Local 2023 se prelungeşte. Până când se pot înscrie persoanele fizice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat, marţi, prelungirea sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului privind casarea autovehiculelor uzate - Rabla Local.

Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Rabla Local până pe 29 septembrie, Foto: Arhivă Adevărul
Persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Rabla Local până pe 29 septembrie, Foto: Arhivă Adevărul

Potrivit sursei citate, persoanele fizice se pot înscrie în cadrul Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale (UAT).

Data iniţială până la care se puteau face înscrieri era 31 august.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

De asemenea, persoana fizică trebuie să domicilieze pe raza teritorială a primăriei unde se află în evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită finanțare și să realizeze înscrierea în aplicație doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăsește în lista UAT-urilor care au care au încheiat contracte de delegare cu AFM.

Lista primăriilor care participă în cadrul programului poate fi consultată aici.

Sunt 500 de primării din toată țara înscrise în acest program ai căror locuitori vor beneficia de cei 3.000 lei oferiți în schimbul casării unui autovehicul vechi și poluant fără a avea obligația de a achiziționa un autovehicul nou în schimb. Acest program are ca scop eliminarea din circulație a mașinilor uzate, cu grad ridicat de poluare pentru atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență” anunţa președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul Programului.

Ulterior, persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează conform ghidului de finanțare că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite