Propuneri controversate ale Ministerului Energiei la Hidroelectrica, cea mai importantă companie de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei Toma Petcu a transmis vineri lista ce conţine propunerile pentru cele şase poziţii de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, cea mai importantă companie de stat, numiri care sunt esenţiale pentru procesul de listare la bursă al companiei.

Şi, deşi Fondul Proprietarea a transmis că speră ca ministerul să accelereze listarea prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere pentru un mandat de patru ani, ministerul a decis stabilirea duratei mandatului celor şase membri la numai patru luni.

„Aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar şi pentru stabilitatea şi dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piaţă energiei din România. Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriaşe pentru acţionarii ei”, a precizat Greg Konieczny, CEO si Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Cine sunt cei şase propuşi         

Potrivit documentului transmis de Ministerul Economiei, cei şase propuşi sunt Ioana-Andreea Lambru, Dorin Liviu Nistoran, Gheorghe Gabriel Gheorghe, Dan Laurenţiu Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru- Ciobanu.

Ioana-Andreea Lambru (32 ani), este, potrivit Hotnews, absolventă a Universităţii Româno-Americană, Relaţii Internaţionale Financiar Bancare. În ianuarie, premierul Sorin Grindeanu a numit-o secretar general adjunct al Guvernului, post pe care l-a mai deţinut în perioada noiembrie 2012-iulie 2014. În perioada 2009-2011 a fost şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci funcţia de secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL. Acum este membru ALDE. În noiembrie 2012, a fost numită secretar general adjunct, post din care a fost eliberată din funcţie în iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta. În noiembrie 2012 a fost implicată într-un scandal sexual cu un membru PNL.

Horia Marian Gâmbuţeanu (35 ani), absolvent al Facultăţii de Transporturi. În prezent este consilier la Secretariatul General al Guvernului. Din septembrie 2014 până în februarie 2017 a fost consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării. Timp de două săptămâni, în 2015, a fost directorul de cabinet al ministrului Sevil Shhaideh. Pentru perioada martie 2010-septembrie 2014 şi-a trecut în CV că a avut „activităţi pe cont propriu”, la „diferite firme, instituţii şi persoane fizice”. Din 2004 până în 2010 a lucrat ca operator producţie grafică sau ca regizor la Prima TV, Kanal D şi Best Video Broadcast SRL.

Andreea Negru- Ciobanu (36 ani), absolventă a Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (ASE). Are un doctorat în finanţe cu teza „Managementul portofoliului de active financiare în contextul globalizării pieţelor de capital”. În prezent este purtător de cuvânt al ministrului Dezvoltării, Sevil Shhaideh. În perioada august 2013- februarie 2017 a lucrat în PR& Comunicare la Transelectrica. Până în 2013 a fost jurnalist. În perioada 2004-2006 a fost jurnalist la Bursa, după care, până în 2010, a ajuns editor-prezentator la Money Channel, în cadrul trustului Realitatea Media. Între 2010 şi 2012 a fost redactor şef la Money Channel, iar între 2012 şi martie 2013 a fost director editorial la Money TV.

Gheorghe Gabriel Gheorghe (46 ani), absolvent al Facultăţii de Drept „Lucian Blaga” din Sibiu. A făcut pregătire şi la Colegiul Naţional de Apărare în 2013. În prezent, este vicepreşedinte al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. În perioada octombrie 2013- februarie 2016, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. În perioada ianuarie 2013-aprilie 2013 a fost şeful Direcţiei Antifraudă-Anticorupţie din Ministerul Economiei. Dn octombrie 2012 până în martie 2013, a fost preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. În perioada iulie 2012- ianuarie 2013 a fost şef al Corpului de Control în Ministerul Economiei, instituţia fiind condusă atunci de Daniel Chiţoiu (ALDE). Până atunci a fost comisar la Garda Financiară Sibiu.

Dorin Liviu Nistoran (49 ani), absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, Electrotehnică. În prezent este director general al Televoice Group SRL. În perioada 2008-2009, a fost preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii. În perioada 2004-2008, a fost deputat PD. În perioada 2001-2004, a fost director general al SC Televoice Group, iar în perioada 2001-2003, consilier general Municipiul Bucureşti. Între 2000 şi 2003 a fost country manager Avenir Telecom SA.

Dan Laurenţiu Tudor (51 ani), absolvent al Facultăţii de Construcţii. În prezent este Director General Adjunct în cadrul ELCEN Bucureşti şi se ocupă cu organizarea şi coordonarea direcţiei tehnice şi a departamentului IT. În perioada 2013-2015 a lucrat, ca şef biou şi ca inspector şef regional, la Inspectoratul de Stat în Construcţii. În perioada iunie 2012- ianuarie 2013, a fost consilier în Ministerul Economiei, în perioada lui Daniel Chiţoiu. Până atunci a lucrat la diverse firme din construcţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite