Primii kilometri de autostradă din 2020. Când vor fi daţi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada scufundata sibiu

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, vineri, la Cluj, că în luna iunie va fi dat în trafic sectorul de 5 km din Autostrada Transilvania dintre Borş şi Biharia.

Lucian Bode a declarat că mizează ca în acest an să se deschidă circulaţia pe patru segmente de autostradă din Transilvania. Este vorba de porţiunea de 5,3 kilometri din Autostrada Transilvania, de la graniţa Borş, şi de un lot al Autostrăzii Transilvania între Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş. Ambele ar putea fi deschise în iunie. Celelalte două sunt pe A10 Turda-Sebeş, care s-ar putea deschide până la finele anului.

Bode a spus că acest capăt de autostradă, cuprins între Borş şi Biharia, va fi gata în iunie şi că pentru sectorul cuprins între Chiribiş şi Suplacu de Barcău licitaţia va fi reluată.

„În legătură cu Autostrada Transilvania, vom finaliza 5,3 km de la Borş la Biharia, pentru prima dată în istorie înaintea celor din Ungaria, acest capăt de autostradă în luna iunie, iar acest obiectiv va fi dat în trafic. De la Biharia la Chiribiş, sperăm ca instanţa să se pronunţe cât mai repede pentru a semna contractul de proiectare şi execuţie. (...) De la Chiribiş la Suplacu de Barcău este de neimaginat cum o companie din Croaţia câştigă licitaţia pe acest tronson în condiţiile era în faliment în ţara de origine. Aici am reluat procedura de licitaţie. De la Suplacu de Barcău la Nuşfalău, ANAP ne-a confirmat că documentaţia este în regulă şi vom scoate la licitaţie în zilele următoare proiectarea şi execuţia pentru tronson”, a spus Bode.

Acesta a subliniat că în luna martie se vor scoate la licitaţie şi secţiunile de la Nuşfalău până la Nădăşelu.

„Din 2019, de când s-au publicat anunţurile de licitaţie, a trecut un an de când tot răspundem la clarificări. Nu mai avem timp şi avem toleranţă zero faţă de amânările nejustificate pentru a răspunde la clarificări. În luna martie ne asumăm că scoatem la licitaţie, proiectare şi execuţie, aceste secţiuni cu excepţia tunelului Meseş”, a menţionat ministrul Transporturilor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite