Ponta: Referirile la salariu minim şi privatizarea unui pachet minoritar la CFR Marfă, aflate în programul nostru de guvernare, sunt erori de redactare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a precizat sâmbătă că referirile la salariu minim pe economie de 1.100 de lei şi la privatizarea minoritară a CFR Marfă, conţinute de programul de guvernare, reprezintă erori de redactare care vor fi îndreptate.

„Salariul minim pe economie e 1.200. A fost o greşeală de redactare pentru că am redactat lucrurile de miercuri noapte până joi, la fel cum a fost o greşeală cea referitoare la privatizarea CFR Marfă - rămâne conform acordului cu FMI, privatizare majoritară şi nu minoritară“, a spus Ponta.

El a arătat că forma finală a programului de guvernare va fi forma pe care marţi Guvernul o depune la Parlament, după ce primeşte eventual observaţii.

Ponta a precizat, totodată, că era logic ca noul program de guvernare să stipuleze faptul că CAS scade dacă situaţia financiar-bugetară permite, argumentând că între timp România a încheiat un nou acord cu FMI şi a ratificat Tratatul de guvernanţă fiscală.

„Dacă vrem să fim ţară membră a UE nu putem peste noapte să aruncăm bugetul în cap şi să îl facem altfel. Evident că în discuţia cu CE în primul rând şi cu FMI aceste obiective politice şi de guvernare le vom realiza. Nu putem să le facem împotriva tratatelor pe care România le-a ratificat deja“, a spus Ponta.

Limita maximă până la care ar urma să crească, în etape, până în 2016 salariul minim este în programul noului Guvern mai mică decât limita superioară asumată de Guvernul USL în decembrie 2012, fiind calculată acum la 1.100 lei, faţă de ţinta de 1.200 lei fixată atunci.

Guvernul a preluat, eronat, din vechiul program de guvernare şi paragraful privind CFR Marfă, asumându-şi astfel vânzarea doar a unui pachet minoritar de acţiuni, contrar deciziei CSAT şi obligaţiilor FMI. Premierul Victor Ponta a cerut telefonic SGG modificarea în Parlament.

Mai puteţi citi:

Posibilitatea de a se arbora steagurile unităţilor administrativ-teritoriale,în programul Guvernului

În Programul adoptat joi de Guvern s-a introdus prevederea că va fi stabilit cadrul legal pentru ca autorităţile locale să poată arbora steagurile unităţilor administrativ-teritorial pe care le reprezintă, numai pe instituţiile proprii şi împreună cu drapelul României şi cel al UE.

Ponta: România şi Bulgaria aşteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen 

România şi Bulgaria sunt mulţumite de hotărârea Parlamentului European, de stabilire a unui standard de valori în justiţie aplicabil tuturor statelor UE, iar cele două ţări aşteaptă o decizie rapidă privind integrarea în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, anul acesta, afirmă premierul Ponta.

Finalizarea gazoductelor Giurgiu-Ruse şi Sofia-Nis, asumată în comun de către premierii român, bulgar şi sârb

Finalizarea interconectorului de gaz între România şi Bulgaria, de la Ruse-Giurgiu, şi a interconectorului de gaz între Bulgaria şi Serbia, la Sofia-Nis, ca elemente ale infrastructurii de securitate energetică din Europa, a fost menţionată, vineri, în declaraţia comună a premierilor celor trei ţări.

Cine a clocit, până la urmă, legea amnistiei?

Victor Ponta l-a acuzat, în Parlament, pe Crin Antonescu că a insistat pentru adoptarea legii amnistiei şi graţierii. Antonescu susţine că social-democraţii au vrut cu dinadins legea. O discuţie dintr-un cadru restrâns al PSD ne arată, mai degrabă, că adevărul este undeva la mijloc.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite