Pasajul Domnești a început numărătoarea inversă până la darea în trafic

0
Publicat:

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, a publicat primele imagini de la Pasajul Domneşti, următorul care va fi deschis pe Centura Capitalei, cu iluminatul aprins.

Pasajul Domnești va fi deschis pe 15 noiembrie, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Pasajul Domnești va fi deschis pe 15 noiembrie, Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

,,Primele imagini de la Pasajul Domneşti cu iluminatul aprins. Pentru pasajul Domnești a început numărătoarea inversă până la momentul în care va fi dat în trafic și se realizează astfel testele finale și ultimele pregătiri. În cursul serii trecute, s-a efectuat testarea sistemului de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girația suspendată, unde au fost montați în total 256 stâlpi.”, a transmis oficialul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, sistemul de iluminat public este dotat cu:

- telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic

- lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kw/h

,,De acum este mai uşo să se lucreze şi în timpul nopţii pentru finalizarea lucrărilor si pregătirea pentru darea în trafic din 15 noiembrie.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Marţi seara secretarul de stat anunţa că au început testele la pasajul Domneşti necesare pentru darea în trafic din 15 noiembrie.

De asemenea, sursa citată menţiona că au început și testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare.

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Încercarea pasajului se desfășoară în două etape, după cum urmează:

- Încercarea statică, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare.

,,Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.”, a explicat Ionel Scrioşteanu.

- Încercarea dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Scrioşteanu

Scurt istoric al Pasajului Domnești

Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.

Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat

- Lungime: 536 m

- Cost: 91,5 mil lei

- Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON

- Contract semnat: 2017

- Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care va fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Ionel Scrioşteanu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite