Ministrul Economiei, despre protestele angajaţilor de la Cugir: Înţeleg nevoia de creştere a salariilor, dar deciziile guvernamentale trebuie luate calculat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele angajaţilor au început vineri, când au avut loc două proteste spontane la ambele fabrici de armament.
Protestele angajaţilor au început vineri, când au avut loc două proteste spontane la ambele fabrici de armament.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a reacţionat miercuri faţă de protestele salariaţilor de la Cugir, spunând că înţelege nevoia lor de creştere a salariilor, dar o astfel de măsură se ia în mod calculat şi echilibrat, ţinând cont de bugetul de stat.

„Oamenii de Cugir nu sunt ignoraţi de Ministerul Economiei!

Am luat la cunoştinţă de revendicările angajaţilor Fabricii de Arme Cugir, astfel că am decis  delegarea doamnei secretar de stat Daniela Nicolescu pentru discuţii la faţa locului cu oamenii care protestează şi cu reprezentanţii conducerii fabricii din Alba.

Sunt ani de zile de când angajaţii de la Cugir încasează salarii extrem de mici raportate la preţurile strictului necesar zilnic. În plus, trebuie să ţinem cont că, aceşti oameni asigură resursa umană calificată în domeniul industriei de apărare, în condiţiile în care, la acest capitol, deja înregistrăm un deficit de personal specializat.

Aşadar, DA, înţeleg nevoia creşterii salariilor angajaţilor, dar deciziile guvernamentale trebuie luate calculat, echilibrat şi cu asumarea impactului financiar important în conformitate cu Legea bugetului de stat.

Voi promova în continuare ca soluţie pentru întreaga industrie de apărare, demararea de investiţii bazate pe planuri de management sustenabile, astfel încât, creşterea salarială să fie în concordanţă cu performanţa societăţilor sau companiilor din sectorul industrial. 

Avem nevoie de retehnologizare la nivelul tuturor fabricilor din România şi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru că doar aşa vom reuşi să devenim competitivi.

Rămânem în contact cu oamenii care protestează la Cugir şi le transmit că revendicările lor se află, în acest moment, pe masa discuţiilor la Ministerul Economiei”, a declarat Florin Spătaru.

Protestele angajaţilor au început vineri, când au avut loc două proteste spontane la ambele fabrici de armament, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme. Acţiunile de protest au avut loc la o zi după ce angajaţii au primit restul de plată, bani din care, spun ei, pot să acopere doar cheltuielile cu căldura şi electricitatea. Mulţi dintre muncitori primesc în mână mai puţin de 2.000 de lei. Angajaţii au spus că nu au mai avut o majorare salarială de doi ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite