Metoda prin care românii pot face bani de pe urma locuințelor lor. Fenomenul care a luat amploare în ultima perioadă

0
Publicat:

Zeci de anunțuri cu locuințe închiriate în regim hotelier sunt postate zilnic pe platformele de profil. Unele nu sunt însă închiriate legal. Cu toate acestea, proprietarii fac bani frumoși prin această metodă.

Închirierea locuinței în regim hotelier aduce bani frumoși proprietarilor FOTO Adevărul
Închirierea locuinței în regim hotelier aduce bani frumoși proprietarilor FOTO Adevărul

Conform stirileprotv.ro,  românii își pot închiria locuințele pe care le dețin, însă doar în baza clasificării emise de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Ca să obțină acest document, proprietarii sunt obligați să urmeze mai mulți pași. Pe lângă cererile și fișele standardizate care se găsesc pe site-ul ministerului, ei trebuie să prezinte și actele de proprietate ale locuinței. De asemenea, proprietarii au nevoie, inclusiv de acordul vecinilor pentru închiriere.

"Trebuie ca fiecare proprietar să ia în calcul riscurile" 

Închirierea în regim hotelier e mult mai profitabilă. turiștii și oamenii de afaceri care au nevoie de cazare doar câteva zile, sunt mulțumiți pentru că plătesc mai puțin decât la hotel, iar proprietarul iese și el câștig. De exemplu, arată sursa citată, în București, un apartament cu două camere se închiriază în medie cu 470 de euro pe lună. Însă, în regim hotelier, proprietarul poată să câștige lunar chiar și 1.500 de euro. La fel se întâmplă și în alte orașe.

 „Trebuie ca fiecare proprietar să ia în calcul riscurile pe care le are atunci când când închiriază în regim hotelier, numărul oamenilor care se perindă în apartamente este mult mai mare, iar probabilitatea de a recupera eventualele daune este mult mai mică decât dacă ai un chiriaș pe termen lung”, a explicat Christian Tudorache, CEO și cofondatorul unei agenții imobiliare.

Cât costa o chirie în marile orașe din țară în aprilie 2023

În luna aprilie 2023, chiria medie pentru o garsonieră din cele mai mari centre regionale din țară a variat între 220 de euro și 300 de euro, potrivit unei statistici realizate de imobiliare.ro.

Pentru apartamentele de două camere, costul mediu s-a situat între 350 de euro (în Timișoara) și 450 de euro (în Capitală și Cluj-Napoca), în timp ce pentru cele de trei camere, prețurile medii au oscilat între 400 de euro și 625 de euro.

În București, așteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 625 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală. Cele mai semnificative evoluții anuale a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două și trei camere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite