Rată la bancă sau chirie - La ce trebuie să te gândești atunci când iei decizia

0
Publicat:

În cazul în care vrei să-ți achiziționezi o locuință sau dacă te gândești să rămâi în chirie trebuie să iei în considerare faptul că există atât avantaje, cât și dezavantaje în ambele situații.

Avantajele și dezavantajele statului cu chirie. Foto: Arhivă
Avantajele și dezavantajele statului cu chirie. Foto: Arhivă

Există cazuri în care rata lunară poate fi mai mică sau similară cu chiria, dacă proprietatea este achiziționată prin credit bancar. Această sumă de bani poate fi considerată oarecum ca o investiție în propria proprietate, în timp ce banii de chirie fie îi rămân proprietarului, fie achiți indirect rata pentru casa în care stai. 

De menționat este faptul că valoarea imobilului achiziționat va crește în viitor. De asemenea, în cazul în care hotărâți să vă achiziționați o casă, o puteți amenaja după bunul plac.

Un dezavantaj este reprezentat de faptul că rata nu este fixă. Astfel, această poate crește. Totodată, un alt dezavantaj este reprezentat de avansul de cel puțin 15%. 

Acestea fiind spuse, chiria v-ar putea acorda un fel de libertate. Un alt avantaj al statului cu chirie este că vă puteți alege zona în care să locuiți, iar birocrația este redusă. 

Un dezavantaj al locuitului cu chirie este că nu poți face schimbări. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite