Un ciot de 4 km din centura Satu Mare, inclusiv Podul peste Someş, se deschide circulaţiei. Când ar putea fi gata toţi cei 20 de kilometri

Un ciot de 4 km din centura Satu Mare, inclusiv Podul peste Someş, se deschide circulaţiei. Când ar putea fi gata toţi cei 20 de kilometri

Foto Facebook, Cătălin Drulă

Vineri, 22 octombrie, se va deschide circulaţia pe centura Satu Mare, sectorul principal de 4 km dintre DN 19 Satu Mare - Oradea şi DN 19A Satu Mare - Petea ce conţine şi podul peste Someş, a anunţat Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor.

„Această variantă ocolitoare de 20 de km (12 km profil 2+2 benzi şi 8 km profil 1+1) a reprezentat unul dintre principalele proiecte pe care mi le-am asumat în mandatul de ministru că le voi pune în circulaţie în acest an. 
Am monitorizat îndeaproape stadiul lucrărilor, am purtat nenumărate discuţii cu Compania de Drumuri, cu constructorul italian şi cu cei responsabili de deblocarea relocării utilităţilor de pe traseu şi am finalizat exproprierile suplimentare, iar colegii mei au făcut numeroase vizite în teren pentru a transmite clar mesajul nostru.
 
Mă bucur că mesajul a fost înţeles, constructorul a turat motoarele în această vară şi a recuperat din întârzierile acumulate în ultimii 3 ani de şantier. 
 
Acest prim sector deschis traficului este extrem de important pentru tranzitarea municipiului, însă el trebuie pus în valoare prin finalizarea tuturor tronsoanelor aflate acum în stadiu avansat. 
 
Mă aştept ca până la finalul acestui an să se circule pe întreaga centură”, a informat fostul ministru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările