S-a lansat licitaţia pentru proiectarea „drumului de mare viteză” Bucureşti - Alexandria. Urmează Craiova - Lugoj

S-a lansat licitaţia pentru proiectarea „drumului de mare viteză” Bucureşti - Alexandria. Urmează Craiova - Lugoj

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat luni dimineaţă că s-a lansat licitaţia pentru „drumul de mare viteză” Bucureşti - Alexandria, urmând ca în curând să fie demarate procedurile şi pentru Craiova - Lugoj.

Ştiri pe aceeaşi temă

„CNAIR a lansat azi licitaţia pentru unul dintre cele mai aşteptate proiecte din sudul ţării: drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria.
 
Drumul naţional actual DN6 este demult depăşit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naţionale, străbate foarte multe localităţi”, a declarat ministrul Transporturilor.
 
Potrivit acestuia, licitaţia este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR.
 
„Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentaţie cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuşi va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluţii inovatoare şi să facă ajustări tehnologice pe design.
 
Este încă o investiţie pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitaţie pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum. 
 
Dar aşa se face infrastructura: aşezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism şi pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiţii până la deschiderea pentru trafic.
 
Pe acelaşi model de caiet de sarcini, aşa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj (cu o lungime de 250 de km)”, a spăus Cătălin Drulă..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările