Video Incertitudine și îngrijorare. Aceasta este starea emoțională a angajaților români. Ce explicații au specialiștii
0La Interviurile Adevărul, Ana Călugăru, Head of Communications, eJobs România detaliază situația din piața forței de muncă. Ce obligații au angajatorii ?Ce au de făcut angajații pentru a-și proteja sănătatea emoțională?

Cuvinte precum „incertitudine”, „îngrijorare” sau „singurătate” apar frecvent în răspunsurile participanților la sondaj
Cel mai recent sondaj eJobs evidențiază starea dificilă, din punct de vedere emoțional pin care trec 63,6% dintre angajații români, în acest moment. Pentru 22,2% dintre respondenți motivul principal pe care îl asociază acestei stări este legat de faptul că nu câștigă suficient pentru cheltuielile pe care le au.
14,5% dau vina pe diversele probleme personale pe care le au, iar 11% cred că se află în burnout. 10,8% nu se simt apreciați la locul de muncă, 9,9% sunt afectați de faptul că lucrează într-o companie care trece printr-o perioadă dificilă, iar starea de incertitudinea le creează un dezechilibru emoțional, în timp ce 8,9% și-au pierdut recent jobul.
Cuvinte precum „incertitudine”, „îngrijorare” sau „singurătate” apar frecvent în răspunsurile participanților la sondaj atunci când sunt întrebați care este starea lor emoțională în prezent.
Concret, 45% simt o puternică stare de incertitudine, 46,5% sunt îngrijorați cu privire la viitor, 17,8% și-au pierdut echilibrul emoțional, 17% sunt deprimați, iar 15% se simt singuri. Doar 15,1% sunt optimiști și 2,3% simt că și-au găsit, în sfârșit, echilibru
La Interviurile Adevărul, Ana Călugăru, Head of Communications, eJobs România detaliază situația din piața forței de muncă. Ce obligații au angajatorii față de angajații lor în acest context? Cum trebuie să acționeze angajatul și ce au de făcut pentru a-și proteja sănătatea emoțională.