Începe Forumul Global al Democrației la București: Prima ediție organizată în Europa de Est

0
Publicat:

Europuls – Centrul de Expertiză Europeană lansează a XII-a ediție a Forumului Eurosfat, care anul acesta capătă o dimensiune internațională prin Forumul Global privind Democrația Directă Modernă ce va avea loc pentru prima dată în Europa de Est.

Foto drapel UW
Începe Forumul Global al Democrației la București

Evenimentul internațional se va desfășura în perioada 15-18 mai 2024, în București și va găzdui dezbateri electorale de substanță, precum și sesiuni pe multiple teme legate de nivelul de încredere în democrație.

Forumul Global privind Democrația Directă Modernă este o conferință participativă care atrage anual peste 500 de participanți din peste 60 de țări, fiind organizat de organizații ale societății civile în parteneriat cu instituții locale. În România, conferința va fi găzduită de Europuls - Centrul de Expertiză Europeană, ONG-ul Democracy International, Primăria București, Universitatea din București și Swiss Democracy Foundation. Evenimentul este patronat de Parlamentul European, Comisia Europeană și Președinția Belgiană la Consiliul UE și se bucură de sprijinul unor parteneri importanți, fără de care forumul nu ar fi posibil: Mehr Demokratie, Aqua Carpatica, Fundația Erste, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Fundația Friedrich Naumann, Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, Fundația Soros Moldova, Webshop Solutions, Organizația Femeilor Antreprenor UGIR, YEUF.

Sesiunile oficiale ale Forumului vor avea loc între 15 și 18 mai 2024. Cu 72 de sesiuni de dezbateri și 200 de vorbitori, tema centrală a Forumului Global al Democrației se va contura în jurul conceptului de „încredere în democrație”. Vor fi dezbătute mai multe subiecte cheie, precum:

  • Viitorul României în UE - dezbatere electorală cu candidații la alegerile europarlamentare;
  • Schimb de bune practici între primari;
  • Participarea tinerilor în cadrul procesului decizional național și european;
  • Tehnologia și influența sa asupra mass-mediei;
  • Încrederea în reprezentanții politici, instituții și mass media;
  • Implicațiile războiului din Ucraina și consecințele pe care acesta le are asupra României, Moldovei, regiunii Mării Negre;
  • Viitorul securității în regiunea Mării Negre, precum și perspectivele energetice;
  • Viitorul politicii de coeziune și al dezvoltării regiunilor europene.

Perioada desfășurării conferinței internaționale, marchează un cadru electoral semnificativ pentru România, cu alegeri europene, locale, naționale și prezidențiale care urmează să aibă loc în țară. Evenimentul va reprezenta o oportunitate unică pentru participanți în vederea informării asupra peisajului democratic al regiunii, oferindu-le șansa de a pătrunde în istoria politică a Bucureștiului și a României.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite