Ia banii statului! Tinerii antreprenori pot cere de azi bani Ministerului Economiei pentru afaceri. Ce trebuie să faci ca să accesezi fondurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii pot cere de astăzi finanţări nerambursabile de la stat, Ministerul Economiei lansând marţi Programul pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare – START şi Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri - SRLD.

Pentru programul START bugetul alocat este de 17 milioane de lei, iar pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi bugetul alocat schemei este de 22,7 milioane de lei.

Prin programul START alocaţia financiară nerambursabilă este de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile (exclusiv TVA) şi nu mai mult de 120.000 de lei, astfel că viitorii patroni trebuie să aibă minim 10% din necesarul financiar stabilit în planul de afaceri.

Prin programul SRLD, suma maximă ce poate fi accesată este de 45.245 lei (echivalentul a 10.000 de euro), finanţarea nerambursabilă fiind de maxim 50% din total.

Mai multe detalii despre programul START şi cerinţele acestuia se pot găsi pe pagina dedicată de pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru programul SRLD.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri