Goldman Sachs a tăiat din bonusuri. Directorul general a primit 7 milioane de dolari în acţiuni anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă dificilă pentru marile bănci de pe Wall Street, Goldman Sachs a redus cheltuielile, astfel directorul general al băncii a primit un bonus în acţiuni în valoare de 7 milioane de dolari pentru activitatea din 2011, în scădere cu 44% faţă de cel din 2010, potrivit Financial Times.

Acelaşi bonus de 7 milioane de dolari a fost acordat atât directorul financiar al Goldman, David Viniar, cât şi preşedintele Consiliului de Administraţie, Gary Cohn, potrivit documentelor transmise de bancă autorităţilor financiare.

Acţiunile primite de cei trei sunt restricţionate de la tranzacţionare timp de câţiva ani.

Bonusul în acţiuni primit de Blankfein, CEO la Goldman Sachs din 2006, a scăzut astfel pentru prima dată de la criza financiară mondială din 2008-2009.

Raportările Goldman Sachs nu precizează eventuale bonusuri în numerar acordate directorilor.

Remunerarea directorilor de bănci a devenit o chestiune tot mai controversată pentru marile bănci de investiţii, precum Goldman Sachs, care a concediat 2.400 de angajaţi şi a redus pachetele de compensaţii financiare acordate angajaţilor în medie cu 21% în 2011, în urma turbulenţelor de pe pieţe şi scăderii numărului de clienţi.

Profitul Goldman Sachs a scăzut anul trecut cu 47%, la 4,4 miliarde de dolari, cel mai scăzut nivel din 2008. Salariul lui Blankfein a crescut anul trecut la 2 milioane de dolari, de la 600.000 de dolari în 2010. Şeful Goldman Sachs a fost remunerat cu 19 milioane de dolari pentru anul 2010, din care 12,6 milioane de dolari în acţiuni şi 5,4 milioane de dolari în numerar.


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite