Gazele s-au ieftinit în Europa după ce China a impus tarife la importurile de GNL din SUA

0
Publicat:

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut marţi, după cinci şedinţe de creşteri, după ce Ministerul chinez de Finanţe a anunţat că va impune tarife de 15% la importurile de gaze naturale lichefiate din SUA.

Navă care transportă gaze naturale lichefiate
Gazele s-au ieftinit în Europa după ce China a impus tarife la importurile de GNL din SUA

Contractele futures de referință au scăzut cu până la 4,7% marți, înainte de a reduce pierderile. În plus, diferența dintre contractele europene de gaze pentru vara următoare și iarna următoare a scăzut, de asemenea, la cel mai scăzut nivel dintr-o săptămână, potrivit datelor ICE Endex.

Măsurile Chinei ar putea crește oferta de gaz natural lichefiat către Europa, cumpărătorii chinezi cautând deja să revindă transporturile din SUA către importatori din alte părți. În general, fluxurile maritime către nord-vestul Europei au crescut recent, în parte pentru că vremea mai rece și retragerile puternice ale stocurilor au stârnit îngrijorări legate de aprovizionare și au determinat creșterea prețurilor.

„În marjă, ar trebui să împingă în scădere prețurile GNL și, prin urmare, și prețurile TTF în UE, deoarece devine mai atractivă redirecționarea navelor GNL către Europa și nu spre China”, a declarat Arne Lohmann Rasmussen , analist șef la Global Risk Management din Copenhaga, referindu-se. pentru a compara contractele futures olandeze tranzacționate în cadrul mecanismului de transfer de titluri.

În același timp, Italia a confirmat că va deschide licitațiile de stocare a gazelor pentru iarna viitoare.

Stocurile de gaze sunt în centrul atenției, deoarece prețurile mari de vară înseamnă că în prezent nu este rentabil să fie cumpărat gaz pentru a fi depozitat. Managerul de piață al Germaniei, Trading Hub Europe GmbH, a declarat anterior că are în vedere subvenții pentru reumplerea depozitului, potrivit Bloomberg.

China a impus noi tarife SUA

China a impus marți noi tarife asupra importurilor din SUA și a atenționat mai multe companii, inclusiv Google, legat de posibile sancțiuni, într-un răspuns la taxele mari asupra importurilor din China impuse de președintele Donald Trump.

Răspunsul limitat al Beijingului la impunerea de către Trump a unui tarif de 10% asupra tuturor importurilor din China a subliniat încercarea factorilor de decizie chinezi de a-l implica pe Trump în discuții pentru a evita un război comercial total între cele două mari economii ale lumii, potrivit Reuters.

Capital Economics, o firmă de cercetare cu sediul în Marea Britanie, a estimat că tarifele suplimentare ale Chinei s-ar aplica importurilor anuale de aproximativ 20 de miliarde de dolari, în comparație cu mărfurile chinezești în valoare de 450 de miliarde de dolari care fac obiectul tarifului Trump care a intrat în vigoare marți la ora 12:01 ET. (0501 GMT).

„Măsurile sunt destul de modeste, cel puțin în raport cu mișcările SUA, și au fost calibrate pentru a trimite un mesaj SUA”, a declarat Julian Evans-Pritchard, șeful companiei China Economics.

Trump și- a suspendat luni amenințarea cu tarife de 25% asupra Mexicului și Canadei în ultimul moment, acceptând o pauză de 30 de zile în schimbul concesiunilor privind aplicarea la frontieră și a criminalității.

Trump plănuiește să vorbească cu președintele chinez Xi Jinping mai târziu în cursul săptămânii, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Trump a sugerat duminică că Uniunea Europeană va fi următoarea sa țintă pentru tarife, dar nu a spus când.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene executive a UE, a declarat că Bruxelles-ul va fi pregătit pentru negocieri dure, dar a subliniat necesitatea de a pune bazele unui parteneriat mai puternic cu cel mai mare partener comercial și de investiții al UE.

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite