Franklin Templeton a primit un nou mandat de doi ani ca administrator al Fondului Proprietatea. Administratorul va putea răscumpăra încă 10% din acţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greg Konieczny este managerul Fondului Proprietatea
Greg Konieczny este managerul Fondului Proprietatea

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au acordat, joi, un nou mandat de administrator, de doi ani, unei societăţi din Luxemburg a Franklin Templeton, actualul administrator, în contextul alinierii la reglementările UE.

Astfel, acţionarii au votat continuarea actualului mandat acordat Franklin Templeton şi au aprobat înlocuirea administratorului actual, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti, cu o altă entitate din grup în vederea conformării cu Directiva 2011/61/UE privind administratorii de fonduri de investiţii alternative şi legile şi reglementările naţionale de implementare a acesteia.

Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea din 2010.

În cazul în care acţionarii nu ar fi hotărât continuarea cu Fondul Proprietatea, ar fi trebuit să decidă asupra procedurilor pentru numirea unui nou administrator, care să înlocuiască Franklin Templeton până, cel mai târziu, pe 22 mai.

Noul mandat de doi ani al Franklin Templeton începe din data de 1 aprilie.

Mandatul actual, de doi ani, expira la 30 septembrie 2016, dar din cauza implemementării directivei privind administrarea fondurilor de investiţii alternative, trebuie să se încheie mai devreme.

Totodată, acţionarii au împuternicit administratorul să poată vinde până la 30% din totalul activelor imobilizate, mai puţin creanţele, în anul financiar 2015 şi în anul financiar 2016. Autorizaţia va expira la data de 31 decembrie 2016.

Acţionarii Fondului au avizat şi propunerea pentru creşterea remuneraţiei brute lunare a fiecărui membru al Comitetului Reprezentanţilor de la suma de 15.000 lei/lună la 20.000 lei/lună, începând cu data de 1 noiembrie 2015, precum şi bugetul Fondul Proprietatea aferent anului 2016.

Acesta prevede venituri, din dividende, de 567,5 milioane de lei, în scădere de la 598,3 milioane lei estimat pentru anul în curs, şi un profit net de 454 milioane de lei, cu 3% mai puţin faţă de 468,4 milioane de lei pentru anul în curs.

Totodată, a fost aprobat şi un nou program de răscumpărare de acţiuni, în cadrul căruia FP va putea face achiziţii, într-un interval de 18 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, dar fără ca acţiunile deţinute de companie să depăşească 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite