Francezii ar putea să renunţe la Orange România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orange ar putea să lase România pentru o piaţă mai profitabilă.

"Portofoliul nostru din Europa trebuie să fie mai eficient. În anumite state nu există creştere", a declarat Stéphane Richard, directorul general al grupului care deţine Orange, France Telecom.

El a adăugat că nu exclude ieşirea companiei de pe unele pieţe şi a numit Austria, Elveţia, Belgia, Slovacia şi România printre statele unde grupul ar putea decide să vândă participaţiile la operatori locali. "Am intrat într-o fază dificilă", a explicat el.

Rezultatele financiare ale primului trimestru din 2011 au arătat o creștere de 1,2% ale pieţelor mai mici din Europa, în timp ce afacerile din Africa și Orientul Mijlociu, cu excepţia Egiptului, au avasat cu 5,8%.

Fuziune cu Romtelecom şi Cosmote?

O altă variantă ar fi unificarea reţelelor cu Deutsche Telekom, companie care deţine 30% din grupul elen OTE, care este, la rândul său, acţionar majoritar în companiile Romtelecom şi Cosmote.

Mai rău ca în 2010

Veniturile Orange România au scăzut în primul trimestru cu 6%, la 222 milioane euro, de la 237 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania avea 10,274 milioane de clienţi la sfârşitul lunii martie, cu 5% mai puţini faţă de nivelul de la aceeaşi dată din 2010, potrivit unui rapot al grupului France Telecom.

Pe primul loc

Orange e cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile din România după numărul de clienţi, cu aproape 10,5 milioane de clienţi la finele anului trecut. Al doilea operator după numărul utilizatorilor este Vodafone România, cu circa 9,8 milioane de clienţi.

Orange a intrat în România în anul 2002, prin achiziționarea companiei MobilRom. La câteva luni de la tranzacție a avut loc și un rebranding al operatoului, Orange luând locul mărcii Dialog.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite