EXCLUSIV Ce avere are Heinzmann, managerul privat de la Tarom, care va părăsi compania în noiembrie. Pascariu şi Demetriade nu şi-au depus declaraţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Belgianul Chriastian Heinzmann, al cărui mandat pentru funcţia de manager privat la Tarom se încheie pe 19 noiembrie, nu are o declaraţie de avere stufoasă: o casă, două maşini, un depozit şi un credit.

Belgianul deţine, împreună cu soţia sa Anastasia Perez Heinzmann, o casă de 250 de metri pătraţi în Luxemburg, cumpărată prin credit bancar în anul 2000. Împrumutul a fost contractat în acelaşi an de la BGL Bank, iar Heinzmann mai are de plătit rate de 85.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Tot în 2000 însă, belgianul şi-a deschis la aceeaşi bancă un depozit în valoare de 145.000 de euro. El are două maşini, una marca Renault, cumpărată în 2010 cu cash, şi alta BMW, cumpărată în 2009 prin credit. Salariul lui Christian Heinzmann este de 10.000 de euro pe lună. 

Mandatul CEO-ului Tarom, Christian Heinzmann, se va încheia pe 19 noiembrie, a declarat ieri ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, după ce belgianul anunţase anterior că îşi doreşte să-şi continue activitatea în cadrul companiei aeriene şi după această dată. Ea a menţionat că deocamdată nu au început procedurile pentru alegerea unui înlocuitor al lui Heinzamann.

La finalul lunii iunie, Heinzmann declara că a semnat un document la solicitarea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, care prevede printre altele că durata mandatului său a fost redusă de la patru ani la un an, menţionând că până în luna noiembrie îşi va păstra funcţia de CEO şi responsabilităţile aferente.

Declaraţiile de avere ale lui Dan Pascariu, preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al Tarom, şi Nicolae Demetriade, numit în iunie director executiv al companiei, nu sunt postate pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate. 

Agenţia Naţională pentru Integritate ar urma să dea amenzi membrilor Consiliului de Administraţie al Tarom pentru că nu şi-au depus la timp declaraţiile de avere. Preşedintele Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, declara în iulie că, din cauza unor contracte de confienţialitate, nu va depune declaraţia de avere.

„Nu am fost, încă, înştiinţat de ANI. Nici eu nu mi-am depus declaraţia. Ar fi trebuit să o depun cu ceva timp în urmă, cu o lună sau mai mult, dar nu o s-o depun, pentru că am clauze de confidenţialitate cu alte companii cu care sunt asociat şi nu pot să încalc acele clauze. Probabil mai sunt şi alţii în aceeaşi situaţie. Mai bine plătesc amenda ANI decât să nu respect clauza, noi nu suntem funcţionari publici“, declara Pascariu. 

Potrivit informaţiilor de pe portalul Tarom, Dan Pascariu, preşedinte CA Tarom, dar şi ceilalţi cinci membri ai Consiliului, încasează o indemnizaţie lunară medie de 1.500 de euro, la care se adaugă 500 de euro remuneraţie suplimentară pentru participarea în cadrum Comitetului Consultativ. Michael Moriaty, director general adjunct, cu funcţia de chief financial officer, încasează lunar o indemnizaţie netă de 7.500 de euro.    

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite