Elveția: Un ministru recomandă „dușul în doi”, pentru a economisi energia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Energiei, Simonetta Sommaruga, recomandă cetățenilor să facă „duș în doi” chiar dacă nu este „confortabil” după o anumită vârstă, argumentând că astfel se poate economisi energia.

Simonetta Sommaruga, ministrul elvețian al Energiei. Foto EPA EFE
Simonetta Sommaruga, ministrul elvețian al Energiei. Foto EPA EFE

Propunerea trebuie luată foarte în serios, scrie cotidianul elvețian Blick.

Ea le transmite oamenilor să reducă încălzirea în case, să stingă luminile după încetare programului de lucru, dar și să scoată din priză aparatura electronică. Totodată, ea recomandă dușul în doi. În legătură cu această din urmă propunere, ea spune că este foarte serioasă, deși "mulți s-au distrat". "Știu că dușul în doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă", a subliniat ea, vorbind despre faptul că mulți s-au amuzat pe această temă. Simonetta Sommaruga afirmă că și ea și-a schimbat comportamentul la birou. "Stingem toate luminile când terminăm lucrul. Se pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton", a mai spus ea. Totodată, ministrul a respins criticile conform cărora campania a venit prea târziu: "Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul rece. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia duce un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției", spune Sommaruga.

Închisoare pentru cei care încalcă regulile pentru utilizarea gazelor

Pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, Elveția intenționează să pedepsească cetățenii care nu respectă noile reguli impuse pentru a reglementa utilizarea gazelor în această iarnă, potrivit Blick.

Persoanele care încalcă noile reglementări ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la trei ani.

Conform noilor reguli ale Elveției, temperaturile din clădirile cu sisteme de încălzire pe gaz pot fi crescute la maximum 19 grade Celsius (66,2 grade Fahrenheit), iar apa poate fi încălzită până la 60 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit).

Radiatoarele sunt interzise, ​​în timp ce saunele și piscinele trebuie să rămână reci.

Toate acestea fac parte din măsurile prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economică națională, la care Departamentul Federal de Afaceri Economice (DEAE) se referă în mod explicit într-un document oficial, se arată în raport.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite