Dumitru Chiriță, fostul șef ANRE, numit președinte al CA al Electrica

0
Publicat:

Consiliul de Administraţie al Electrica l-a ales luni pe Dumitru Chiriţă, fost preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, în calitate de preşedinte al CA începând cu data de 12 februarie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Dumitru Chiriță
Dumitru Chiriță Foto: Inquam Photos

De asemenea, Consiliul de Administraţie a decis înfiinţarea a două poziţii de vicepreşedinte, funcţii în care au fost numiţi Dragoş Valentin Neacşu şi Adrian Florin Lotrean, începând cu data de 12 februarie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024.

CA a hotărât şi componenţa comitetelor sale consultative, pentru perioada menţionată. Astfel, din Comitetul de Audit şi Risc vor face parte Valentina Elena Siclovan - preşedinte şi Adrian Florin Lotrean, Ion-Cosmin Petrescu membri.

În ceea ce priveşte Comitetul de Nominalizare şi Remunerare, componenţa acestuia este: Adrian Florin Lotrean - preşedinte şi Marian Cristian Mocanu şi Ion Cosmin Petrescu membri.

Preşedinte al Comitetului de Strategie şi Guvernanţă Corporativă a fost numit Marian Cristian Mocanu, iar membri Dumitru Chiriţă şi Dragoş Valentin Neacşu.

Comitetul de Guvernanţă Climatică şi Politici Publice are următoarea componenţă: Dragoş Valentin Neacşu - preşedinte; Valentina Elena Siclovan - membru; Georgiana Bogasievici - membru. Actualul președinte al CA al Electrica a ocupat până la acest moment poziția de președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.  

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru funizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Electrica a avut, în primele 9 luni ale anului trecut, un profit înainte de plata impozitului pe profit, dobânzi și amortizare (EBITDA) de 1,25 miliarde de lei, în crestere cu 13,5% sau 148,8 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului precent.

Veniturile operaționale au fost de 9,89 miliarde de lei, în scădere ușoară, cu 3,2% fata de 10,22 miliarde de lei în 9L 2022, iar profitul net a fost de 418,3 milioane de lei, în scădere cu 21,6% sau 115,4 milioane de lei față de 9L 2022.

Volumul de energie electrică distribuită – 12,55 TWh în primele nouă luni ale anului 2023, în scădere cu 6,2% față de primele nouă luni din 2022, însă în creștere în T3 2023 cu 3% față de T2 2023. DEER deservește aprox. 3,9 mil. utilizatori, pe o arie ce acoperă circa 40% din suprafață României;

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite