Cultivatorii de sfeclă de zahăr pot primi 1,5 milioane de euro pentru achiziţia de utilaje agricole

0
Publicat:

Fermierii vor avea la dispoziţie fonduri europene pentru achiziţia de utilaje agricole destinate culturii de sfeclă de zahăr, valoarea finanţării nerambursabile fiind de până la 1,5 milioane de euro.

Un tânăr cară cu găleata sfecla de pe câmp și face un morman
Cultivatorii de sfeclă pot obține fonduri europene pentru achiziţia de utilaje agricole

Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole", publicat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), prevede că pentru sesiunea din acest an, fondurile alocate vor fi precizate în anunţul de lansare a apelului.

"(...) Prin pachetul 4.1.1. se pot depune proiecte de achiziţii simple de utilaje agricole în cazul în care exploataţia cuprinde culturi de câmp, inclusiv culturile furajere destinate pentru hrana animalelor şi plantele tehnice, precum şi culturile horticole, inclusiv cele în spaţii protejate. Solicitanţii trebuie să acorde atenţie deosebită pentru dimensionare adecvată a parcului de utilaje, în conformitate cu anexa la Ghidul solicitantului privind corelarea puterii maşinii cu suprafaţa fermelor pentru achiziţionarea de maşini agricole, postat pe pagina de internet a AFIR", se arată în comunicat.

În ceea ce priveşte ponderea sprijinului financiar acordat, acesta porneşte de la 30% şi poate ajunge la maximum 90%, în funcţie de dimensiunea economică a exploataţiei, de tipul de beneficiar şi de investiţiile ce urmează a se realiza prin proiect.

Valoarea finanţării nerambursabile este cuprinsă între 350.000 de euro şi 1,5 milioane de euro (pentru cooperative, grupuri de producători şi organizaţii de producători), raportat la dimensiunea economică a exploataţiei şi la tipul de beneficiar.

AFIR precizează că toate condiţiile minime obligatorii pentru acordarea sprijinului sunt detaliate în cuprinsul Ghidului solicitantului şi în anexele aferente, care sunt disponibile pe site-ul www.afir.ro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite