Creditorii Oltchim au aprobat prelungirea cu două luni a perioadei de vânzare a activelor companiei. Noul termen e 28 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie 2013
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie 2013

Creditorii Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) au aprobat prelungirea cu două luni, din 31 ianuarie până în 28 martie, a perioadei de vânzare a activelor companiei, la solicitarea potenţialilor investitori, potrivit Mediafax

„Această amânare a fost aprobată ca urmare a solicitărilor primite din partea investitorilor interesaţi de procesul de reorganizare a activităţii Oltchim“, potrivit unui comunicat al combinatului chimic transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.

Anterior, companiile interesate să cumpere acţiunile deţinute de Oltchim la Oltchim SPV puteau depune oferte până la 31 ianuarie, iar selecţia firmei care urma să preia Oltchim SPV trebuia să aibă loc în data  3 februarie.

Mai mulţi investitori s-au arătat interesaţi de preluarea combinatului. SIF-urile au realizat un consorţiu împreună cu Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, alţi investitori interesaţi fiind traderul rus de mărfuri Oil Gas Trade şi consorţiul chinez Baota Petrochemical-Junlun Petroleum.

Compania germană PCC SE, principalul acţionar privat al Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi fondul de investiţii israelian Fortissimo Capital au decis, în urmă cu peste o săptămână, să nu participe la cea de-a doua licitaţie pentru privatizarea combinatului. Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Mai puteţi citi: 

Grupurile chineze BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, interesate de preluarea combinatului Oltchim Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat o scrisoare de intenţie cu reprezentanţii BAOTA Petrochemical Group şi JUNLUN Petroleum Co, care sunt interesate de preluarea combinatului vâlcean.

Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, a fost numit director general al Oltchim. Noul director general al Oltchim Râmnicu Vâlcea este Marian Pârvu, şeful platformei petrochimice Bradu de la Piteşti, secţie a combinatului, decizia luându-se în cadrul unei întâlniri la Ministerul Economiei.

Înainte de întâlnirea cu ministrul Economiei, sindicaliştii din Oltchim ameninţă cu reluarea protestelor. Corneliu Cernev, liderul Sindicatului „Victoria Oltchim” ameninţă cu reluarea protestelor dacă ministrul Andrei Gerea nu va fi receptiv la problemele angajaţilor. Sindicaliştii şi parlamentarii vâlceni se întâlnesc mâine cu Andrei Gerea, noul ministru al Economiei.

Sindicaliştii din Oltchim şi parlamentarii vâlceni, cu „jalba-n proţap” la noul ministru al Economiei. Liderii sindicali din Oltchim au avut astăzi o întâlnire cu parlamentarii vâlceni şi conducerea combinatului în urma căreia au stabilit să se deplaseze la Bucureşti pentru a-l întreba pe noul ministru al Economiei ce are de gând cu societatea din Râmnicu Vâlcea.

Gerea a depus jurământul de credinţă. Băsescu: Aveţi două misiuni importante: Oltchim şi Cuprumin. Premierul Victor Ponta a trimis miercuri preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru al Economiei a liberalului Andrei Gerea. Şeful statului a aprobat propunerea liberalilor şi a semnat decretul de numire a lui Gerea în funcţia de ministru al Economiei.

Obiectivul lui Gerea: privatizarea Oltchim. Andrei Gerea a fost ales în unanimitate, ieri, de conducerea PNL, ca succesor al lui Varujan Vosganian la Ministerul Economiei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite