Consiliul Metrorex propune creşterea preţului la cartelele si abonamentele de metrou. Ce alte măsuri sunt avute în vedere pentru redresarea companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Creşterea preţului la cartele şi abonamentele de la Metrou din iunie, suspendarea creşterii salariale cu 18 % pentru 4 luni şi diminuarea cheltuielilor cu plata orelor de weekend sau în zilele de sărbătoare sunt printre principalele propuneri în analiză la Ministerul Transporturilor pentru a reduce cheltuielile cu 100 de milioane de lei, sumă care ar permite încadrarea în bugetul pentru anul 2021.

Potrivit unui document de lucru, consultat de economedia.ro, Metrorex estimează pierderi de 230 de milioane de lei în 2021, cu 63 de milioane mai mult faţă de pierderile de anul trecut (167 milioane lei în 2020), pierderi ce ar putea genera un deficit de numerar de 100 de milioane de lei.

Conform sursei citate, proiectul de buget (BVC) a fost prezentat în şedinţa Consiliului de Administraţie din 30 martie 2021, iar CA-ul a concluzionat că există „un risc major de insolvenţă ca urmare a imposibilităţii acoperirii cheltuielilor companiei”.

Astfel, Metrorex trebuie să-şi diminueze cheltuielile cu cel puţin 100 de milioane de lei pentru a nu intra în insolvenţă.

În acest context, ministrul Transporturilor,  Cătălin Drulă a transmis: „În Metrorex, legat de salarizare şi de personal – e matematic şi contabil imposibil să rămână la fel. Există doar variante matematice simple: ori se acceptă o renegociere a salariilor, ori se ajunge la disponibilizări, sau varianta 3 – insolvenţa. O companie în insolvenţă poate face şi scăderi de salarii, şi concedieri”.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri