Comisia Europeană solicită României să transpună directiva privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:Arhivă Adevărul
Foto:Arhivă Adevărul

Comisia Europeană a cerut, miercuri, Cehiei şi României să transpună integral dispoziţiile Directivei privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar.

Potrivit Executivului comunitar, Directiva privind practicile comerciale neloiale în sectorul agroalimentar (2019/633) asigură protecţia tuturor fermierilor, precum şi a furnizorilor mici şi mijlocii, împotriva a 16 practici comerciale neloiale în cadrul lanţului de aprovizionare cu alimente. Ea trebuia să fie transpusă până la 1 mai 2021.

În luna iulie 2021, Comisia Europeană a trimis scrisori de punere în întârziere unui număr de 12 state membre şi nu a primit încă o notificare de transpunere completă din partea Cehiei şi a României. Prin urmare, Comisia a decis să trimită un aviz motivat acestor state membre, acordându-le un termen de două luni pentru a remedia situaţia. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită respectivele state membre în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite