CFR Călători a acordat un contract companiei Oscar Downstream pentru motorină de 3 milioane euro, prin negociere directă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cfr calatori

Compania de stat CFR Călători a atribuit un contract în valoare de 13,5 milioane lei (3 milioane euro), cu TVA, distribuitorului de carburanţi Oscar Downstream, care vizează achiziţia de motorină, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, potrivit unui anunţ afişat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Anunţul a fost publicat pe portalul de licitaţii publice în 15 februarie, dar are data 14 februarie.

Cele două părţi au negociat fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, justificarea alegerii acestei proceduri fiind existenţa unei situaţii ”de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă”.

Valoarea finală a contractului este mai mare decât cea estimată iniţial, de 12,9 milioane lei (2,86 milioane euro), cu TVA.

Oscar Downstream, unul dintre cei mai mari distribuitori independenţi de carburanţi din România, este controlat de omul de afaceri Alin Niculae, care are o avere estimată la circa 180 milioane euro.

Compania a înregistrat, în 2015, venituri totale de 1,78 miliarde lei (400 milioane euro), potrivit datelor trimise Ministerului Finanţelor. La finalul anului 2015, compania avea 372 de angajaţi şi datorii totale de 292,5 milioane lei (65 milioane euro).

CFR Călători a încheiat anul trecut cu venituri proprii, aferente transportului feroviar, de aproape 1,2 miliarde lei, în creştere cu 7% faţă de 2015, şi cu un profit de 1,2 milioane de lei, în linie cu rezultatele bugetate, potrivit rezultatelor preliminate trimise la solicitarea News.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite