Certificatele verzi au crescut profitul CEZ în România cu 22%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CEZ a construit în judeţul Constanţa cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa
CEZ a construit în judeţul Constanţa cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa

Profitul operaţional grupului ceh CEZ în România a crescut cu 22% în primul trimestru, până la 70 milioane de euro, ca urmare a impactului finalizării parcului eolian de la Cogealac, ceea ce a dus la vânzarea mai multor certificate verzi.

Pe segmentul de producţie şi trading, CEZ a înregistrat în România un câştig înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare 54,76 milioane de euro, în urcare cu 60% faţă de erioada similară a anului trecut.

Cele două parcuri eoliene, situate în localităţile Cogealac şi Fântânele, din judeţul Constanţa, au produs, cu 240 de turbine, în primul trimestru 408 GWh, în creştere cu 41% faţă de anul trecut.

Operaţiunile de distribuţie şi vânzare din România au consemnat un profit operaţional de 15,6 milioane de euro, în scădere cu 35%.  

CEZ se aşteaptă în acest an la o creştere a profitului EBITDA în România cu 1,1 miliarde de coroane, de la 5,1 miliarde de coroane raportat pentru anul trecut. Estimarea ar fi, aşadar, pentru un profit de 240 milioane de euro în România.

Grupul CEZ a intrat în România prin achiziţia Electrica Oltenia. Ulterior a preluat o serie de microhidrocentrale iar în ultimii ani a investit în realizarea celui mai mare parc eolian de pe uscat din Europa.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite