Ce vor companiile de la executivi: abilitatea de a-i motiva pe ceilalţi „bate“ performanţele personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abilitatea de a-i motiva şi inspira pe cei din jur este mai importantă pentru companii şi boardul de directori atunci când aleg un director executiv decât capacitatea acestuia de a performa constant, se arată într-un studiu realizat de compania de executive search IIC Partners

Cercetarea arată că 68% din respondenţi au declarat că pun pe primul plan capacitatea de motivare a angajaţilor, în timp ce doar în 26% din organizaţii accentul care pe performanţele susţinute ale executivilor.

De asemenea, între calităţile enumerate care ar trebui să caracterizeze un CEO se numără abilitatea de gestionare a schimbărilor (51%), capacitatea de identificare şi dezvoltare a talentelor (46%) şi capacitatea de inovare.

"Competenţa nu îi menţine neaparat pe lideri în poziţia pe care o ocupă. Cheia succesului unui manager implică valori puternice, inteligenţa emoţională dezvoltată, capacitatea de a inspira şi motiva pe cei din jur prin stilul de a conduce", a declarat Radu Manolescu, managing partner în cadrul companiei de executive search KMTrust & Partners.

Citeşte pe wall-street.ro mai multe 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite