Camera inferioară a Parlamentului Ceh a aprobat limitarea prețurilor la energie electrică și gaze

0
Publicat:

Camera Deputaților (camera inferioară) a parlamentului ceh a aprobat vineri o propunere de modificare a legislației pentru a permite guvernului să limiteze prețurile la gaz și energie electrică pentru consumatori, în caz de urgență, a anunțat Televiziunea Cehă .

5,3 miliarde USD va costa Cehia efortul limitării prețului la gaze și energie. Foto: Arhiva Adevărul
5,3 miliarde USD va costa Cehia efortul limitării prețului la gaze și energie. Foto: Arhiva Adevărul

153 din 200 de deputați ai camerei inferioare a parlamentului au votat pentru amendamente. Votul în Senat (camera superioară) va avea loc în viitorul apropiat și, după cum este mai mult ca sigur, se va încheia într-un mod similar.

Pe 12 septembrie, la o ședință de urgență, guvernul ceh a aprobat măsuri de limitare a prețurilor la energie electrică și gaze pentru gospodării, întreprinderile mici și mijlocii și instituțiile publice. Potrivit prim-ministrului Petr Fiala, de la 1 noiembrie, costul de 1 kWh este de așteptat să fie stabilit la cel mult 6 coroane (aproximativ 0,25 USD - electricitate) și la cel mult 3 coroane (0,12 USD - gaz). Cabinetul se așteaptă astfel să frâneze creșterea inflației, care în august a fost de 17,2% anual.

Potrivit rapoartelor presei, implementarea unor astfel de măsuri ar putea costa bugetul republicii 130 de miliarde de coroane (aproximativ 5,3 miliarde de dolari). 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite