Zeci de zboruri operate de British Airways, întârziate din cauza unor probleme tehnice. Mii de pasageri au aşteptat chiar şi 22 de ore să fie preluaţi

Zeci de zboruri operate de British Airways, întârziate din cauza unor probleme tehnice. Mii de pasageri au aşteptat chiar şi 22 de ore să fie preluaţi

Foto EPA EFE

Circa 45 de zboruri operate de compania aeriană British Airways au înregistrat întârzieri de până la 22 de ore, din cauza unor probleme tehnice, a informat compania.

Problemele tehnice, încă nespecificate de companie, au apărut în dimineaţa zilei de miercuri, când British Airways a observat întârzieri ale zborurilor care urmau să aterizeze pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick.
 
Ulterior, British Airways a afirmat că se „munceşte din greu” pentru a rezolva problema - despre care surse citate de The Guardian ar fi spus că ar fi provocată de o întrerupere de energie - şi că a rezervat pentru clienţi zboruri alternative, dar şi cazarea la hotel a celor care nu şi-au putut continua călătoriile.
 
"Echipele noastre lucrează din greu pentru a rezolva o problemă tehnică care afectează o parte din zborurile noastre, iar noi am rezervat pentru clienţi zboruri alternative şi le-am oferit cazare la hotel celor care nu şi-au putut continua călătoriile aseară", a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei. "Ne pare foarte rău pentru perturbarea planurilor lor de călătorie."
 
Deşi a spus că intenţionează să opereze un program complet de zbor joi, a continuat să admită că „pot exista unele întârzieri”, recomandând clienţilor să verifice cele mai noi informaţii despre zbor.
 
Aceasta este cea mai recentă linie lungă de probleme tehnice care a atins compania aeriană în ultimele luni. În august, a fost afectat sistemul de check-in al British Airways, forţând compania aeriană să anuleze peste 100 de zboruri.
 
Anterior,în 2017, o problemă a furnizorilor a determinat 75.000 de pasageri să rămână blocaţi, în timp ce în 2018, o mega breşă a dus la o amendă de 183 milioane lire sterline, conform legislaţiei GDPR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările