Tranzacţie uriaşă pe piaţa media: Amazon va cumpăra celebrele studiouri de film MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Tranzacţie uriaşă pe piaţa media: Amazon va cumpăra celebrele studiouri de film MGM pentru 8,45 miliarde de dolari

Foto: unsplash.com

Gigantul Amazon a anunţat miercuri că va achiziţiona MGM, unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood, pentru 8,45 miliarde de dolari, marcând cea mai îndrăzneaţă mişcare de până acum în industria divertismentului, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceasta este a doua cea mai mare achiziţie din istoria Amazon, în spatele achiziţiei sale de 13,7 miliarde de dolari a Whole Foods în 2017.
 
Amazon va primi astfel acces la o colecţie extinsă de filme şi seriale TV pe care le va putea distribui pe platforma sa Prime Video.
 
MGM are un catalog de peste 4.000 de filme şi 17.000 de seriale, potrivit lui Mike Hopkins, şeful Prime Video şi Amazon Studios.
 
Cele două companii au anunţat că finalizarea tranzacţiei „aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare a pieţei şi alte proceduri obişnuite".
 
Deşi divizia de streaming reprezintă doar o mică parte din imperiul Amazon, compania a făcut eforturi în ultima perioadă pentru a deveni un jucător important pe piaţa divertismentului. Spre exemplu, un serial foarte aşteptat, bazat pe „Stăpânul inelelor", este în producţie.
 
Deşi leul MGM care rage este un generic faimos şi a apărut înaintea multor filme cunoscute, studiourile nu deţin atât de multe francize valoroase. Motivul achiziţiei de 8,45 de miliarde de dolari ar putea fi „James Bond". MGM deţine o parte din franciza de spionaj, una dintre cele mai faimoase serii de filme produse la Hollywood.
 
Marca James Bond este mai mult decât un succes de box-office cu încasări de miliarde de dolari în ultimii 60 de ani. Filmele, alături de personajul lor principal, sunt faimoase în toate colţurile lumii. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările