Moldova refuză să coopereze cu Power Machines, din cauza sancţiunilor

Moldova refuză să coopereze cu Power Machines, din cauza sancţiunilor

Foto: Arhiva Adevărul

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spinu a explicat că Power Machines a fost singura companie capabilă să restaureze turbinele construite în 1970, cu un buget de 13 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul Republicii Moldova refuză serviciile companiei Power Machines, care a câştigat o licitaţie pentru modernizarea Termoelectrica, întreprindere de stat care furnizează Chişinăului energie electrică şi căldură.  Această decizie a fost luată din cauza sancţiunilor impuse producătorului rus de către Statele Unite, a declarat, luni, viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spinu, într-un interviu acordat Pro TV .

"S-a decis întreruperea acestei licitaţii. Mâine vom informa Banca Mondială despre această decizie, care alocă bani pentru modernizare", a spus Spinu.

El a explicat că Power Machines s-a dovedit a fi singura companie capabilă să restaureze turbinele construite în 1970, cu un buget de 13 milioane de euro. Deocamdată nu există alternativă, a spus Spinu. Viceprim-ministrul a atras atenţia că iarna viitoare centrala termică din capitală s-ar putea defecta, întrucât îşi epuizase resursele.

Compania Power Machines a fost inclusă în lista de sancţiuni din SUA în ianuarie 2018 din cauza furnizării de turbine cu gaz fabricate de compania germană Siemens, pentru centralele termice din Crimeea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările