Câte zile vom munci de la birou în viitor. Previziunile miliardarului Bill Gates

Câte zile vom munci de la birou în viitor. Previziunile miliardarului Bill Gates

FOTO Getty Images

Pandemia restructurează în continuare piaţa muncii, la nivel mondial, miliardarul Bill Gates avansând o ipoteză de lucru la birou în funcţie de frecvenţa călătoriilor de afaceri.

„Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri şi peste 30% din zilele în birou vor dispărea”, a declarat Bill Gates în timpul unei conferinţe New York Times.
 
Mergând mai departe, cofondatorul Microsoft a prezis că va exista un „prag foarte ridicat” pentru desfăşurarea călătoriilor de afaceri, acum că munca de acasă este mai fezabilă, relatează Mediafax.
 
Bill Gates, a cărui fundaţie a lucrat pentru a oferi un vaccin împotriva coronavirusului celor mai nevoiaşi, a declarat că a avut un „program mai simplu” din cauza pandemiei, în condiţiile în care nu mai călătoreşte pentru afaceri.
 
„Vom merge la birou într-o oarecare măsură, vom face nişte călătorii de afaceri, dar mult mai puţine”, a mai spus Bill Gates.
 
Pandemia a redus dramatic cererea de călătorii aeriene, în special pentru călătoriile de afaceri, mai profitabile. Acestea reprezentau jumătate din veniturile companiilor aeriene americane, dar doar 30% din număr, potrivit Airlines for America.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările