Bill Gates a revenit pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Bill Gates a revenit pe primul loc în topul celor mai bogaţi oameni din lume

Jeff Bezos şi Bill Gates, cei mai bogaţi oameni din lume

Fondatorul Microsoft Bill Gates l-a depăşit vineri pe CEO-ul Amazon Jeff Bezos, urcând pe primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, cu 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Cofondatorul Microsoft n-a mai deţinut această poziţie în ultimii doi ani, abia luna trecută începând să-l depăşească pentru scurt timp pe Bezos , după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cele trei luni care se încheie în septembrie a scăzut cu aproape 28% faţă de anul precedent, scrie Bloomberg.
 
Gates a urcat pe prima poziţie deoarece acţiunile Microsoft au crescut cu aproape 48% în acest an, ceea ce a contribuit la creşterea valorii pachetului său în companie. În octombrie, Microsoft s-a calificat, în defavoarea Amazon, pentru un contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul, adăugând o tensiune suplimentară cursei averilor dintre Gates şi Bezos.
 
Bezos, care anul acesta a renunţat la o parte semnificativă din pachetul său de acţiuni Amazon după ce s-a despărţit de soţia sa MacKenzie Bezos, se află acum pe locul doi, cu o avere netă de 108,7 miliarde de dolari. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: