Acţiunile europene au scăzut marţi cu peste 2%, din cauza sectorului tehnologic şi a încetinirii economiei chineze

Acţiunile europene au scăzut marţi cu peste 2%, din cauza sectorului tehnologic şi a încetinirii economiei chineze

FOTO: Shutterstock

Acţiunile marilor companii europene au scăzut marţi cu peste 2%, la cel mai redus nivel din ultima săptămână, randamentele ridicate ale obligaţiunilor guvernamentale având un efect negativ asupra titlurilor companiilor de tehnologie cu ritm ridicat de dezvoltate, încrederea investitorilor fiind afectată şi de semnele încetinirii activităţilor economice în China, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Indicele pan-european STOXX 600 a închis în declin cu 2,2%, cel mai mare declin zilnic din ultimele două luni. Creşterea randamentelor titlurilor de Trezorerie americane semnalează că investitorii se pregătesc pentru dobânzi mai mari şi riscul unei inflaţii persistente.
 
Componenta acţiunilor din sectorul tehnologiei a coborât cu 4,8%, la minimul ultimelor două luni, în concordanţă cu tendinţa negativă a acţiunilor de pe Wall Street.
 
În acelaşi timp, datele arată că creşterea profitului firmelor industriale chineze a încetinit în august pentru a şasea lună consecutiv, criza energetică devenind un pericol tot mai mare pentru producţie şi profituri.
 
”Pandemia rămâne nerezolvată. Economia chineză încetineşte, iar autorităţile trebuie să stimuleze puternic în continuare. Fed se pregăteşte să îşi normalizeze politica. Iar spectacolul plafonului datoriei (în SUA n.r.) este în curs. Incertitudinile tot mai mari, combinate cu speculaţiile ridicate sugerează un parcurs accidentat pe termen scurt”, au scris analiştii firmei BCA Research într-o notă adresată clienţilor.
 
Indicele german DAX a scăzut cu 2,1%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,2%, iar indicele britanic FTSE 100 cu 0,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările