Borza schimbă 80% din conducerea Hidroelectrica în două luni. Administratorul judiciar a adus un nou director financiar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managementul deficitar este una dintre cauzele intrării în insolvenţă a Hidroelectrica
Managementul deficitar este una dintre cauzele intrării în insolvenţă a Hidroelectrica

Administratorul judiciar al Hidroelectrica vrea să schimbe 80% din managementul companiei de stat în următoarele două luni, prima mutare fiind aducerea lui Adrian Gheorghe, fost director financiar în cadrul producătorul de conserve Mandy Food, în poziţia de manager al departamentului financiar.

„Managementul deficitar a fost una din cele nouă cauze care au generat insolvenţa Hidroelectrica. Acesta a fost motivul pentru care am lansat o campanie fără precedent în România privind recrutarea unor profesionişti care să ocupe poziţii în top managementul companiei. Au fost 2.447 de aplicaţii pentru 67 de posturi. Din păcate, anul trecut nu am mai avut timpul fizic să finalizez acest proces. Am reluat interviurile cu cei selectaţi imediat după 25 februarie 2014, data reintrării Hidroelectrica în insolvenţă. În următoarele 2 luni 80% din managementul companiei, atât la nivelul executivului, cât şi la sucursale, va fi schimbat“, a declarat într-un comunicat Remus Borza, administrator judiciar al Hidroelectrica.

Adrian Gheorghe o înlocuieşte pe Georgeta Iosif care a ocupat poziţia de director al departamentului financiar al Hidroelectrica din septembrie 2012, după ce în perioada 2003-2012 a fost director economic al companiei.

Noul director al producătorului de energie a lucrat în perioada 1993-1995 în cadrul PwC, apoi până în 2001 a fost director financiar în cadrul ABN Amro Bank România. Din 2002 până în 2009, Gheorghe a ocupat aceeaşi poziţie la Raiffeisen Bank România şi Bancpost. Ultima poziţie ocupată a fost în cadrul producătorului de conserve Mandy Foods International, în calitate de director financiar.

Hidroelectrica a reintrat în insolvenţă în în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Compania este deţinută de stat în proporţie de 80,05% şi de Fondul Proprietatea (19,95%).

Mai puteţi citi:

Hidroelectrica va avea un nou administrator special: Gabriel Dumitraşcu

Şeful Oficiului de Privatizare din Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, va fi noul administrator special al Hidroelectrica, după ce producătorul de energie a reintrat în insolvenţă în urmă cu câteva zile.

Dosarul „Mită la Hidroelectrica”. Ioan Mihăilă, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi fost consilier al ministrului Constantin Niţă, a fost condamnat, joi, la patru ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Remus Vulpescu: Contractele de energie ale „băieţilor deştepţi“ cu Hidroelectrica ar putea fi reinstaurate

Contestaţiile „băieţilor deştepţi“ la decizia de reziliere a contractelor cu Hidroelectrica au fost trimise din nou spre judecare, în urma deciziei de marţi a Curţii de Apel Bucureşti, astfel că aceste contracte ar putea intra din nou în vigoare, a declarat Remus Vulpescu, fost administrator special al companiei în perioada insolvenţei, citat de Agerpres.ro.

Constantin Niţă: Barajele vor fi scutite de la aplicarea „taxei pe stâlp“. Motivul: sunt proprietate publică

Taxa pe construcţiile speciale nu va fi aplicată barajelor, deoarece acestea sunt proprietate publică a statului, a declarat, azi, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, la un forum energetic.

Remus Borza: „Băieţii deştepţi“ forţează la Curtea de Apel redeschiderea insolvenţei Hidroelectrica

Curtea de Apel Bucureşti va analiza joi recursurile formulate de 11 traderi, 2 sindicate şi Termoelectrica privind decizia fostului administrator judiciar al Hidroelectrica de a nu recunoaşte creanţe de 1,3 miliarde lei, o hotărâre favorabilă acestora ducând la reintrarea companiei în insolvenţă, scrie Mediafax.

Guvernul se angajează în faţa FMI să nu divizeze sau să fuzioneze Hidroelectrica ori Complexul Energetic Oltenia înainte de listare

Executivul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional (FMI) să nu divizeze sau să fuzioneze societăţile sau activele societăţilor programate pentru listări în acest an, nici direct, nici indirect prin iniţiative precum legea holdingului, potrivit draftului scrisorii de intenţie, prezentat de către Hotnews.ro.

Consiliul Concurenţei va analiza tarifele stabilite de ANRE la energie, după ce Hidroelectrica şi Fondul Proprietatea s-au plâns că acestea sunt sub costuriSituaţie fără precedent în România: Consiliul Concurenţei va demara o analiză a modului în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a fixat tarifele pentru energia livrată populaţiei şi instituţiilor publice, după ce Hidroelectrica şi Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei de stat, au depus plângeri în care argumentează că preţul fixat este sub costuri, au declarat, pentru „Adevărul“, surse din domeniu.

Hidroelectrica va fuziona cu UCM Reşiţa, singurul producător de turbine hidraulice din România. Compania este vitală pentru reparaţii şi mentenanţăHidroelectrica va fuziona cu producătorul de echipamente UCM Reşiţa, aflat în portofoliul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a declarat, pentru „Adevărul“, Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite