BCR a prezentat MAP, o platformă de coaching financiar testată deja de 130.000 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BCR a anunțat MAP, o platformă de coaching financiar testată deja de 130.000 de români. Informațiile despre MAP au fost prezentate de Dana Dima, Vicepreședinte Executiv BCR Retail şi Private Banking, Dana Urzică, Expert CRM BCR și Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research. 

FOTO BCR.
FOTO BCR.

La eveniment au mai participat Nicoleta Deliu - Director Comunicare & CSR și Vlad Roman - Partener Clienți Retail. BCR a anunțat cu această ocazie și modernizarea a 40 de sucursale.

Numită Platforma consilierilor noștri sau în engleză My Advisary Platform (MAP) este ” o hartă și un dosar”,  a spus Dana Dima, Vicepreședinte Executiv BCR Retail.

Dana Urzică, Expert CRM BCR a spus că ”instrumentul a fost creat împreună cu clienții și pe baza feedback-ului acestora, cât și al colegilor noștri”.

Platforma a fost implementată în fază pilot la mijlocul anului 2021, iar din ianuarie 2022 este 100% operațională în toată rețeaua de unități BCR. De la lansare până în prezent, peste 130.000 de români au lucrat la un plan financiar împreună cu angajații BCR prin intermediul acestei platforme.

Platforma a fost contruită în laboratorul digital al BCR și este un sistem bazat pe analiza de date cu personalizarea sfaturilor în funcție de capacitatea financiară și dorințele fiecărui client.

Scopul ei este să-i ajute pe oameni să-și facă un plan financiar și cu ajutorul acestui plan să atingă anumite obiective. Spre exemplu: achiziționarea unei case, a unui automobil, vacanțe exotice, dar și obiective mai simple: un depozit de urgență, un depozit pentru studiile copiilor etc.

Vezi în clipul următor prezentarea.

Cum funcționează MAP:

- coaching-ul financiar începe cu o discuție cu clientul pentru a afla obiectivele acestuia, în ce etapă a vieții se află;

- platforma folosește date în timp real (pe care banca deja le are), plus alte informații oferite punctual de client și oferă o vedere de 360 de grade asupra situației financiare;

- regula de calcul folosită este 50/30/20 ( 50% bani pentru cheltuieli uzuale, 30% - pentru dorințe și 20% pentru economii și investiții);

- determinarea obiectivelor, clienții pot alege până la 2 obiective dintr-un set de recomandări predefinite;

- la finalizare procesului clienții primesc un sumar al discuțiilor pe e-mail și încep să înțelagă situația lor financiară și să se orienteze spre obiectivele care-i interesează.

Spre exemplu, 54 % dintre clienții BCR care au trecut prin platforma MAP și-au propus să pună bani deoparte, acea rezervă de bani de la 3 până la 6 salarii. 25% au deschis produse de economisire cu recurență lunară. 22% au decis să facă investească în produse de investiții.

FOTO BCR
FOTO BCR

Simulare

Am parcurs MAP împreună cu un reprezentant BCR pentru a înțelege cum funcționează.  Datele introduse sunt: 35 de ani, căsătorit cu un copil, venit lunar net 5000 de lei, cheltuieli lunare 3000 de lei. Calculele de venituri și cheltuieli din grafic se fac la 3 luni, iar obiectivele sunt calculate pentru 36 luni si respectiv 12 luni.

Ca obiective am optat pentru asigurări de protecție și investiții plus un fond de educație pentru copii, o sumă lunară de plată de 416 lei.

Planul în 5 pași rezultat.

Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research, a prezentat un studiu de piață despre "Ce-și doresc românii?". Îl găsiți în clipul video la minutul 15.10.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite