Vaccinurile anti-COVID-19 produse de Pfizer şi Moderna s-au scumpit. Pfizer estimează că va mări preţurile şi mai mult după încheierea pandemiei

Vaccinurile anti-COVID-19 produse de Pfizer şi Moderna s-au scumpit. Pfizer estimează că va mări preţurile şi mai mult după încheierea pandemiei

Pfizer a anunţat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari.

Pfizer a ridicat preţul vaccinului său contra Covid-19 cu mai mult de un sfert, iar Moderna cu mai mult de o zecime în ultimul contract cu Uniunea Europeană, în contextul în care Europa s-a confruntat cu probleme de furnizare a dozelor şi cu efectele secundare ale produselor rivale, scrie Financial Times.

Noul preţ al unei doze Pfizer este de 19,50 euro, faţă de 15,50 anterior, potrivit secţiunilor din contract văzute de Financial Times, scrie hotnews.ro.

Preţul unei doze Moderna este de 25,50 euro, arată contractul, în condiţiile în care în primul contract era de 19 euro.

Preţul actual este mai mic decât se convenise anterior, mai precis 28,50 euro, pentru că s-au comandat mai multe doze.

Pfizer a anunţat săptămâna trecută că a ridicat estimarea veniturilor din vaccinuri cu aproape o treime, până la 33,5 miliarde de dolari, în condiţiile în care vânzările de vaccinuri au ajutat la dublarea vânzărilor totale în trimestrul al doilea.

De asemenea, Pfizer estimează că va majora şi mai mult preţurile după ce pandemia se va încheia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările