Teodorovici: Parola de acces pentru depunerea online a Declaraţiei unice va fi trimisă prin Poştă

Teodorovici: Parola de acces pentru depunerea online a Declaraţiei unice va fi trimisă prin Poştă

La mai bine de o săptămână de când a explicat ce înseamnă "formularele online se depun la etajul 2", ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că Declaraţia unică poate fi depusă online începând cu data de 16 mai, dar parola de acces va fi trimisă prin poştă.

Contribuabilii vor putea depune online Declaraţia unică începând cu data de 16 mai, iar în săptămânile următoare aceştia vor primi prin poştă parola de acces în mediul virtual.
 
"Declaraţia unică acum este finală, nu apare nicio altă variantă peste o zi, două sau trei. Săptămâna aceasta vom afişa pe site-urile tuturor instituţiilor publice varianta pe care noi deja am comunicat-o. Formularul inteligent, acel formular va fi disponibil online începând cu data de 16 mai, pentru ca oamenii să poată depune astfel declaraţia unică. Vrem ca până la finalul anului să avem şi o aplicaţie telefonică pentru cei care vor să facă plata de oriunde. Vrem să mergem pe o simplificare radicală a tot ceea ce înseamnă azi administraţia publică şi în special cea a fiscului. În săptămânile următoare, toţi contribuabilii vor primi acasă, prin poştă, parola pentru a accesa mediul online pentru a-şi depune declaraţia online. Deci, până la final de lună aprilie, poate şi început de lună mai, toţi contribuabilii primesc acasă, prin poştă, în plic sigilat parola de acces, pentru că astăzi sunt doar 5% (dintre contribuabili, n.r.) în sistemul online, restul sunt pe hârtie. Vor fi schimbări spectaculoase în acest an", a declarat, marţi seară, la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
 
Potrivit acestuia, începând cu luna iunie, toate persoanele fizice ar putea să facă plăţi de taxe şi impozite prin intermediului punctelor de acces al CEC, în timp ce personale juridice pot face aceste operaţiuni de la sfârşitul anului.
 
Normele de aplicare a Declaraţiei unice vor fi publicate în Monitorul Oficial cel mai probabil miercuri, 28 martie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: